Haberler

23 Mayıs'ta Vizyonda

Harrison Ford'un Canlandırdığı Maceraperest Arkeolog "Indiana Jones", Serinin 4. Filmi "Kristal Kafatası Krallığı" ile 19 Yıl Aradan Sonra 23 Mayıs'ta Sinemaseverlerle Buluşacak.

HARRİSON FORD'UN CANLANDIRDIĞI MACERAPEREST ARKEOLOG "INDİANA JONES", SERİNİN 4. FİLMİ "KRİSTAL KAFATASI KRALLIĞI" İLE 19 YIL ARADAN SONRA 23 MAYIS'TA SİNEMASEVERLERLE BULUŞACAK.

Alınan bilgiye göre, ilk olarak 1981 yılında izleyicinin karşısına çıkan arkeolog Indiana Jones'un 4'üncü macerası "Kristal Kafatası Krallığı" filminin yapımcılığını Frank Marshall üstlenirken, George Lucas ile Kathy Kennedy prodüksiyon amiri olarak görev aldı.

Senaryosunu "War of the Worlds" ve "Jurassic Park" gibi filmlerin senaryosunu da yazan David Koepp'un kaleme aldığı filmi, ilk 3'ünde olduğu gibi Steven Spielberg yönetti.

Espritüel kişilikli ve eli kamçılı maceraperest arkeolog Indiana Jones rolünde yine Harrison Ford'un kamera karşısına geçtiği filmde, Shia LaBeouf, Cate Blanchett, Jim Broadbent, John Hurt ve Ray Winstone da rol aldı.

İLK 3 FİLMDEN 1 MİLYAR 182 MİLYON DOLAR HASILAT

Indiana Jones serisinin ilk filmi olan "Raiders of the Lost Ark/Kutsal Hazine Avcıları", 1981 yılında gösterime girdi. Filmin kazandığı başarının ardından 1984 yılında "Indiana Jones and the Temple of Doom/Indiana Jones ve Lanetli Tapınak", 1989'da "Indiana Jones and the Last Crusade/Indiana Jones ve Son Macera" izleyiciyle buluştu.

Dünya çapında 1 milyar 182 milyon dolarlık gişe hasılatına ulaşan 3 film, toplam 14 dalda Oscar'a aday gösterilirken, 7 dalda Oscar ödülünün sahibi oldu.Türkiye'de 27 Kasım 1989 tarihinde gösterilmeye başlanan 3. "Indiana Jones" filmini 609 bin 136 kişi izledi.Sinemaseverlerin "Indiana Jones Son Macera" ile "Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı" arasında tam 19 yıl beklemesine, Steven Spielberg ve George Lucas'ın yazdırılan onlarca "Indiana Jones" senaryosunu bir türlü beğenmemeleri neden oldu.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title