Haberler

Kuzu, Büyük Mesajları Olan Bir Film Değil"

Ünlü yönetmen Kutluğ Ataman, "Ben sinemada hakikaten mesaja inanmadım. Değişik dünyalara giriyorum ve buralardan masallarımı, hikayelerimi anlatıyorum" dedi.

Ünlü yönetmen Kutluğ Ataman, "Ben sinemada hakikaten mesaja inanmadım. Değişik dünyalara giriyorum ve buralardan masallarımı, hikayelerimi anlatıyorum" dedi.

Yeni filmi "Kuzu"nun, Beyoğlu CineMajestik'teki basın gösterimi sonrası AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Ataman, çekimlerin Erzincan'da gerçekleştirildiğini belirterek, "Bir Anadolu filmi yapmak istedim. Her şeyden önce eğlenceli olsun istedim ve galiba bunu başardık. Çocuk oyuncuların oyunculukları ve inandırıcılıklarından çok korkuyordum. Bunları başarmış olmak beni çok mutlu ediyor" diye konuştu.

Ataman, yaz aylarında vizyona giren Türk filmlerine daha az seyircinin gittiğini, bu nedenle sinemacılar ve sinema endüstrisi için üzücü bir durum ortaya çıktığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Fakat yine de bu filme normalin üzerinde seyirci gitmiş olması, birbirlerine haber vererek insanların gidiyor olmaları, beni çok umutlandırıyor. Bu, böyle sessiz sedasız girip, daha sonra yavaş yavaş yükselen bir filme dönüşüyor gibi görünüyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor."

Filmin büyük mesajları olmadığının altını çizen Ataman, "Ben sinemada hakikaten mesaja inanmadım. Değişik dünyalara giriyorum ve buralardan masallarımı, hikayelerimi anlatıyorum. Bundan önce İki Genç Kız'da da bunu yapmıştım. Yani masal anlatıyorum" ifadelerini kullandı.

"Bütün filmlerimde sıfırdan oyuncular ortaya çıkardım"

Kutluğ Ataman, çocuk oyuncularla, bazı destek oyuncuların Erzincan'dan olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Şimdiye kadar bütün filmlerimde sıfırdan oyuncular ortaya çıkardım ve onların çok güzel kariyerleri oldu. Bundan önceki filmimde Vildan Atasever var. Baki Davrak, Erdal Yıldız, bunlar ilk defa oynuyorlardı, bana geldikleri vakit. Erzincan'da da bunu yaptım ve sinemaya çok iyi iki oyuncu kazandırdığımı düşünüyorum. İnşallah gelecekleri parlak olur."

Erzincanlıları da filmi izlemeye beklediğini söyleyen Ataman, "Kendi memleketlerini özlüyor ve görmek istiyorlarsa, bu filmde hepsini görecekler" dedi.

"Hilal, Feza ve Diğer Gezegenler"

Ataman, 28 Şubat dönemini anlatacağı  "Hilal, Feza ve Diğer Gezegenler" isimli bir sonraki projesine ilişkin de bilgi vererek, "Bir yıldır hazırlıkları devam ediyor. Senaryo, şu an üçüncü defa yeniden yazılıyor. En son Cannes Film Festivali'ne davet edildik, senaryo geliştirme aşamasında. 'Köprüde Buluşmalar', Türkiye Almanya Ortak Prodüksiyon Ödülü ile Arte Televizyon Ödülü'nü aldı. Şimdiden, senaryo bitmeden 2 ödülü var. Şimdi diyecekler, 'ödüllü film' ama ödüllü filmler de eğlenceli olabilir. İnsanların bunu unutmaması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Ataman, daha sonra izleyicilerle sohbet etti.

"Kuzu"

Kutluğ Ataman'ın yönettiği, başrollerini Nesrin Cavadzade, Cahit Gök, Mert Taştan ve Sıla Lara Cantürk'ün paylaştığı "Kuzu", Türkiye ve yurt dışından 11 ödül kazandı.

Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Film" dahil 5 ödül alan film, Berlin Film Festivali'nde de "Uluslararası Sanat ve Deneme Sineması Konfederasyonu Özel Ödülü"ne layık görüldü.

Film, Erzincan'da yoksul bir annenin oğluna sünnet düğünü yapma çabasını mizahi bir dille anlatıyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kutluğ Ataman Erzincan Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title