Haberler

Kuzey Irak Gazisine Görkemli Karşılama

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı Otluca 15. Dağ ve Komando Bölük Komutanlığı'nda Görev Yaparken Gazi Olan Adıyamanlı Piyade Er Abuzer Fırat, Uçakla Getirildiği Memleketi Adıyaman'da Türk Bayrakları ile Karşılandı.

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı Otluca 15. Dağ ve Komando Bölük Komutanlığı'nda görev yaparken gazi olan Adıyamanlı Piyade Er Abuzer Fırat, uçakla getirildiği memleketi Adıyaman'da Türk bayrakları ile karşılandı.

26 Şubat tarihinde Kuzey Irak'ta düzenlenen operasyonda sol kolundan ve ayağından yaralanarak gazi olan ve tedavi gördüğü Ankara GATA'dan taburcu edilen Piyade Er Abuzer Fırat, memleketi Adıyaman'a uçakla getirildi. Gazi Piyade Er Abuzer Fırat, havaalanında görkemli bir şekilde karşılandı. Karşılama törenine Vali Halil Işık, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Besni İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin'in yanı sıra çok sayıda asker, polis ve vatandaşlar katıldı.

Uçağın havaalanına inmesiyle birlikte apronda bulunan vatandaşlar Türk bayraklarını sallayarak, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "En büyük asker bizim asker" sloganları atmaya başladı. Görevliler tarafından tekerlekli sandalye ile uçaktan indirilen Er Abuzer Fırat'ı alnından öpen protokol üyeleri, gaziye çiçek takdim etti.

Bu sırada aynı bölgede şehit olan Kahramanmaraşlı asker Fatih Gül'ün akrabası bayan polis memuru Mahire Özyurt gözyaşları içinde Gazi Fırat'ın yanına yaklaşarak şehit olan asker akrabasını tanıyıp tanımadığını sordu. Kendisine gösterilen yoğun ilgiden dolayı duygulu anlar yaşayan Fırat, gözyaşlarına hakim olamadı. Gazi yakınları da bu tablo karşısında gözyaşlarını tutamadı.

Vali Halil Işık, burada yaptığı açıklamada, "Şehitlerimiz nurlandırılmış, gazilerimiz onurlandırılmıştır. Adıyamanlı bir gaziye sahip olduğumuz için onurlu ve gururluyuz. Tüm sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar olarak üzerimize düşen en iyi karşılamayı yapmak için buradayız" dedi.

Karşılamanın ardından gazi Abuzer Fırat ve beraberindekiler evlerine hareket etti.

(AA-OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title