Haberler

Kurban eti nasıl saklanır?

Güncelleme:

Eskişehir Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Chef Kemal Kaya, kurban eti saklanması ile ilgili bilgiler paylaştı.

Eskişehir Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Chef Kemal Kaya, kurban eti saklanması ile ilgili bilgiler paylaştı.

Kesim sıcaklığının düşmesi için, etin en az 5-6 saat bekletildikten sonra buzdolabına kaldırılması gerektiğini belirten Kaya, "Kurbanlık etler, henüz kesim sıcaklığında iken buzdolabına, poşet içinde veya hava almayacak durumda büyük parçalar halinde üst üste konulmamalıdır"dedi.

Kurban Bayramı yaklaşırken kurban etlerinin parçalanmasının ve muhafaza edilmesinin önemine değinen Kaya, "Kavurma olarak yapılıp tüketilmek üzere saklanması gereken pişmiş etlerin, kendi yağıyla kavrulup dondurularak daha uzun süre tüketilmesini kolaylaştırdığı gibi, her an sebze ve kuru bakliyat yemekleri içinde kullanılması çok daha pratik olacaktır. Bu etleri sıyırıp doğrarken çapraz bulaşmaya meydan vermemek için sebze doğradığımız doğrama tahtalarında etlerimizi işlemememiz gereklidir. Bu işlemleri yaparken hijyen kurallarını da gözardı etmemek bu kurallara uymak önemlidir. Kurban etlerimizi tüketirken hazmını kolaylaştırmak için yanında yardımcı yemek diye adlandırdığımız, bol yeşil salata,yoğurt ve meyve kompostosu gibi yiyeceklerle birlikte yenilmesi sağlığımız ve besin değerinin korunarak vücudumuzda daha çok protein çözülmesini sağlayacağından besleyicilik özelliğini de en üst düzeyinde tutacaktır" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Kurban Bayramı Kemal Kaya Eskişehir Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title