Haberler

Son dakika kültür sanat: Gizemli Bininler Tarihi Kaya Evleri turizme kazandırılıyor

Güncelleme:

Son dakika haberler: Gizemli Bininler Tarihi Kaya Evleri turizme kazandırılıyor İki ve üç katlı, tek veya çok odalı olarak oyulmuş kayalıkların alt bölümlerinde hayvanlar, üst bölümleri ise insanlar barınmış Yerleşim yerinde, Geç Roma dönemine ait kayaya oyulmuş mezar tekneleri bulunuyor İlk müjdeyi veren Vali Çicek;

Gizemli Bininler Tarihi Kaya Evleri turizme kazandırılıyor

İki ve üç katlı, tek veya çok odalı olarak oyulmuş kayalıkların alt bölümlerinde hayvanlar, üst bölümleri ise insanlar barınmış

Yerleşim yerinde, Geç Roma dönemine ait kayaya oyulmuş mezar tekneleri bulunuyor

İlk müjdeyi veren Vali Çicek;

"Heyecanlıyız, yine gizemli şehrin yeni bir gizemini hep beraber çözeceğiz"

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde yer alan tarihi kaya yerleşim yeri Bininler Kaya Evleri'nin turizme kazandırılacağı müjdesini veren Vali Gökmen Çiçek, "Gizemli şehrin yeni bir gizemini yine hep birlikte çözeceğiz" diye belirtti.

Bizans döneminde iki ve üç katlı, tek veya çok odalı olarak oyulmuş kayalıkların alt bölümleri hayvanların, üst bölümleri ise insanların barınma yeri olarak kullanılmış. Ayrıca yerleşim yerinde, Geç Roma dönemine ait kayaya oyulmuş mezar tekneleri bulunuyor.

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, doğal güzelliğiyle dikkat çeken bölgede incelemelerde bulundu. Açıklamasında, yeni müjdeler veren Vali Çiçek, "İşte gizemli şehir Afyonkarahisar'ın çok gizemli bir noktasında buluştuk. Kaymakamımız, il genel meclisi üyelerimiz hep beraber buradayız. Biz şu anda Şuhut ilçesi Senir köyündeyiz. Senir köyünde Bininler mevkiindeyiz. Burada özellikle Frigler'den kalma isminden de anlaşılacağı gibi mağaralar, yerleşim yeri, özellikle mezarlar muhteşem bir doğa var. Uzun zamandır buranın turizme kazandırılması düşüncesi vardı. İnşallah valiliğimiz, kaymakamlığımız, belediyemiz, ilçedeki arkadaşlar il genel meclisi üyelerimiz hep beraber el ele vererek burayı çok yakın zamanda Afyonkarahisarlıların daha çok gelmelerini sağlayacak tesislerle buluşturacağız. Bunun için yarından itibaren çalışmalara başlıyoruz. Burası herkesin görmesi gereken bir nokta haline gelecek. Heyecanlıyız, yine gizemli şehrin yeni bir gizemini hep beraber çözeceğiz inşallah" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Gökmen Çiçek Şuhut Roma Kültür Sanat Haberler Son Dakika

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title