Haberler

'Kurtuluş Treni' Sivas'ta

Amasya'dan Yokla Çıkan 'Milli Ağaçlandırma Seferberliği Kurtuluş Treni' Sivas'a Geldi.

Amasya'dan yokla çıkan 'Milli Ağaçlandırma Seferberliği Kurtuluş Treni' Sivas'a geldi.

Türkiye'de çölleşme ve kuraklığın ortadan kaldırılmasına yönelik erozyonla mücadele, ağaçlandırma, bozuk orman alanlarının ıslahı için Milli Ağaçlandırma Kanunu ile başlatılan Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında Amasya'dan yola çıkan 'Milli Ağaçlandırma Seferberliği Kurtuluş Treni' Sivas'a geldi. Tren, Sİvas Vali Vekili Zafer Ataman, Çevre ve Orman İl Müdürü Hamdi Dilmen, TCDD 4. Bölge Müdürü İlhan Kelek, daire müdürleri ve vatandaşlar tarafından Sivas Tren Gar'ında karşılandı. Burada düzenlenen törende Amasya folklor ekibinin gösterisinin ardından Amasya Orman Bölge Müdürü Naci Kaya ve Amasya Vali Yardımcısı Hamdullah Özgödek birer konuşma yaptı.

Sivas Vali Vekili Zafer Ataman ise, ağaçlandırmanın önemine değindi. Bundan 89 yıl önceki Anadolu'da başlatılan milli mücadele seferberliği gibi orman kurulması konusunda da bir mücadele ve seferberlik başlatıldığını söyledi. Ataman, bu trenle de mücadeleye önem verildiğinin gösterildiğini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından Amasya Vali Yardımcısı Hamdullah Özgödek, Sivas Vali Vekili Zafer Ataman'a günün anlam ve önemini belirten belge, şilt ve çam ağacı hediye etti. Etkinlik, Kurtuluş Treni'nin gezilmesi ile son buldu.

Yaklaşık 5 saat Sivas'ta kalan tren, daha sonra Şarkışla ilçesine hareket etti. Trenin bugün Ankara'da Çevre ve Orman Bakanı'na teslim edileceği belirtildi.

(İG-MSA-Y) 23.06.2008 09:19 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title