Haberler

Haydi Çocuklar Şimdi Tiyatroya

Çocuklar İçin , Tiyatro Şenliği Düzenlenen Törenle Başladı. "Küçük Hanımlar, Küçük Beyler Tiyatro Festivali", Dün Perdelerini Çocuklar İçin Açtı.

Çocuklar için , tiyatro şenliği düzenlenen törenle başladı. “Küçük Hanımlar, Küçük Beyler Tiyatro Festivali”, dün perdelerini çocuklar için açtı.

Bu yıl 9’u yerli, 9’u yabancı, 18 oyunun yer alacağı festivalde,  yapıtlar, 5 gün boyunca saat 11.00 ile 14.00’da küçük hanım ve beylerle  buluşacak. Saat 14.00’deki seans ücretsiz izlenebilecek, 11.00’deki oyunların  biletlerinde ise t fiyatları düşük tutulacak.

Öğrenciler sahne alacak

Festivalde, yerli oyunların 5’i Devlet Tiyatrolarına ait olacak.  Eskişehir şehir Tiyatrosu’nun “Küçük Prens” oyunu ile ıl Emniyet  Müdürlüğünün sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğrencilerin hazırladığı  “Sırça Köşk” ile Van ısmail Hakkı Tonguç ılköğretim okulu öğrencilerinin  oynadığı “şair Evlenmesi”  sahneleneck.

İşte Avrupalı konuklar

Ayrıca, Rusya, ısviçre, Bulgaristan, Romanya, Polonya, Hollanda,  Avusturya ve ıtalya ile Danimarka-Sırbistan-ıstanbul şehir Tiyatrosu ortak yapımı  oyunlar izleyicilerin karşısına çıkacak.

Herkesi bekliyoruz

Festivaldeki yabancı oyunlardan da biri hariç hepsinin sözden çok  görselliğe dayandığını, bu nedenle çocukların rahatlıkla seyredebileceğini  vurgulayan Tanrıverdi, “Söze dayalı oyun da bir kukla oyunu. Onda da  Shakespeare’in ‘12. Gece’ oyunu sergilenecek. Onunla ilgili  MEB desteğiyleözel bir seyirci çalışması yaptık. Bu çocuklar  Shakespeare’in 12. Gece’sine hazırlıklı olarak oyuna gelecekler” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title