Haberler

Emel Sayın Ve Modern Folk Üçlüsü’nden En Güzel İstanbul Şarkıları

1990'lı Yıllarda Yapı Kredi Kültür Sanat Tarafından Yayımlanan Ve Klasikler Arasına Giren Müzik Albümleri Yeniden Yayımlanıyor.

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, 1990'lı yıllarda Münir Nurettin Selçuk'tan yakın dönem Türk pop müzik çalışmalarına, müzik tarihimize tanıklık eden, klasikler arasında yerini almış yetmiş albümü ticari amaç gütmeden müzikseverlerle buluşturarak önemli bir kültür hizmeti gerçekleştirmişti.

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, TFM Müzik işbirliğiyle bu albümleri yeniden yayınlamaya başladı. Bu değerli koleksiyonun ilk albümü en güzel İstanbul şarkılarını biraraya getiren ve Emel Sayın ve Modern Folk Üçlüsü tarafından seslendirilen "İstanbul Şarkıları". Yeniden müzikseverlerle buluşan albümde toplam 15 şarkı yer alıyor: Salât-ı Ümmiye, Aziz İstanbul, Küçüksu'da Gördüm Seni, Beykoz Konakları, Çek Küreği Güzelim, Çerağan Vakti, Kalamış, Biz Heybeli'de, Bahar Geldi Gül Açıldı, Adalardan Bir Yar Gelir, Dün Göztepe'nin, Beyoğlu'nda Gezersin, Kız Sen İstanbul'un Neresindensin, İstanbul'u Artık Hiç Sevmiyorum ve Kâtibim bu şarkılardan birkaçı.

Serinin ikinci albümü, Ocak ayında yayınlanacak "Kaç Yıl Geçti Aradan" Türk Pop Müzik Tarihi / "1960-70'li Yıllar". 30 şarkılık albümde 1960'lı ve 70''li yılların e n sevilen pop şarkıları yer alıyor. Barış Manço'nun Dağlar Dağlar, Bülent Ortaçgil'in Olmalı mı Olmamalı mı, Sezen Aksu'nun Kaç Yıl Geçti Aradan, Cem Karaca'nın Resimdeki Gözyaşları ve Nilüfer'in Her Yerde Kar Var albümde öne çıkan şarkılardan…

Münir Nurettin Selçuk'un dört CD'den oluşan Üstat albümü, yirmi CD'den oluşan Büyük Besteler Büyük Ustalar albümü, Âşık Veysel, Müzeyyen Senar, Özdemir Erdoğan, Ahmet Özhan ve Bekir Sıtkı Sezgin'in albümleri de önümüzdeki aylarda müzikseverle buluşacak.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title