Haberler

Antdob, Ocak Ayında 16 Temsili Sanatseverlerle Buluşturacak

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) ocak ayında opera, bale, konser ve çocuk oyunu olmak üzere toplam 16 temsil ile izleyici karşısına çıkacak.

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) ocak ayında opera, bale, konser ve çocuk oyunu olmak üzere toplam 16 temsil ile izleyici karşısına çıkacak.

Ocak ayında 2 operayı sahnesine taşıyacak ANTDOB, ilk olarak Puccini'nin "La Boheme" operasını sanatseverlerle buluşturacak.  Rejisörlüğünü Vincenzo Grisostomi Travaglini'nin yaptığı ve reji uygulaması ise Yiğit Günsoy'a ait eser, 12 Ocak Salı ve 13 Ocak Çarşamba günleri sahnelenecek.

Diğer opera ise ANTDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Evin Atik tarafından sahneye konulan G. Bizet'in "Carmen" operası olacak. Eserin prömiyeri 30 Ocak Cumartesi akşamı sanatseverlerle buluşacak.

Ocak ayında 2 bale

Aralık ayında prömiyeri gerçekleştirilen "Fındıkkıran" balesi, ocak ayında iki temsille veda ediyor. Tchaikovsky'nin bestelediği son bale olan ve koreografisi Mehmet Balkan'a ait eser, 5 Ocak Salı ve 7 Ocak Perşembe günleri bu sezon son kez izleyici ile buluşacak.

Ocak ayının bir diğer balesi ise Uğur Seyrek'in koreografisi ve Işık Noyan'ın librettosu ile 2011 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde "Yılın Dans Yapımı" ödülünü kazanan "Otello" modern balesi.  Konusu Shakespeare'a, müziği ise Verdi'ye ait eserde Utku Şilliler'in müziklerinin de yer aldığı bale 18 Ocak Pazartesi ve 19 Ocak Salı günleri sahnelenecek.

Konserler

ANTDOB 2 Ocak Cumartesi gerçekleştireceği "Yeni Yıl Konseri" ile 2016'ya merhaba diyecek.

Tolga Taviş'in orkestra şefliğini üstlendiği konserde, soprano Görkem Ezgi Yıldırım, mezzosoprano Medine Tuganova, tenor Devrim Demirel, bas Umut Tarık Akça, Engin Suna ve Teyfik Rodos solist olarak sahne alacak.

Ahmet Adnan Saygun'un 1942'de solo, koro ve orkestra için bestelediği "Yunus Emre Oratoryosu" 9 Ocak Cumartesi ve 11 Ocak Pazartesi sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Yunus Emre'nin şiirlerinden oluşan ve Türkiye'nin ilk oratoryosu olan eserde, Naci Özgüç yönetimindeki orkestra ve Mahir Seyrek yönetimindeki koro eşliğinde soprano Nurdan Aydın, alto Ebru Kaptan, tenor Devrim Demirel ve bas Engin Suna solist olarak sahnede yer alacak.

ANTDOB'un ocak ayında gerçekleştireceği diğer etkinlikler ise 16 Ocak Cumartesi ve 21 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilecek  "Seslerin Büyüsü" konseri, 23 Ocak Cumartesi sahnelenecek "Çello Yıldızları" ve 27 Ocak Çarşamba gerçekleştirilecek "Müzikal Dokunuşlar" oda müziği konserleri olacak.

Eserler saat 20.00'de sahnelenecek.

- Çocuk oyunları

Bu sezon prömiyeri yapılan yeni çocuk oyunu "Kitap Kurdu ile Can Haylazlara Karşı" 4 Ocak Pazartesi saat 11.00'de ve 20 Ocak Çarşamba saat 14.00'de minik sanatseverlerle buluşacak.

Metni ve müzikleri Kenan Korbek'e ait, kitap okumanın, çalışmanın ve zamanın doğru kullanılmasının önemini anlatan eser Fatih Şanal'ın rejisi ile sahneleniyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mehmet Balkan Antalya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title