Haberler

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Yarışma Filmleri belli oldu

Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 2-9 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yarışacak Ulusal Yarışma Filmleri belirlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 2-9 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yarışacak Ulusal Yarışma Filmleri belirlendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mehmet Açar, Muammer Brav ve Sevin Okyay'dan oluşan seçici kurulun, gelen 44 başvuruyu değerlendirmesi sonucu belirlenen 10 film, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na seçildi.

Emre Kayiş'in "Anadolu Leoparı", Semih Kaplanoğlu'nun "Bağlılık Hasan", Necip Çağhan Özdemir'in "Bembeyaz", Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu'nun "Birlikte Öleceğiz", Ali Tansu Turhan'ın "Diyalog", Selman Nacar'ın "İki Şafak Arasında", Cemil Ağacıkoğlu'nun "Kafes", Tayfun Pirselimoğlu'nun "Kerr", Ferit Karahan'ın "Okul Tıraşı" ve Nazlı Elif Durlu'nun "Zuhal" adlı filmleri bu yıl Altın Portakal Ödülleri için yarışacak.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jüri üyeleri ise gelecek günlerde açıklanacak.

Festivalde yarışacak kısa metraj ve belgesel filmler de belirlendi

İlk gösterimi Antalya'da yapılacak yılın en yeni belgesellerini bir araya getirecek olan Ulusal Belgesel Film Yarışması'na ise Didem Şahin'ın "Acı ve Tatlı", Ebru Şeremetli'nin "An Kalır", Aslı Akdağ'ın "Bekleyiş", Ersen Çıra'nın "EDE: Bir Ayrılık, Bir Yoksulluk, Bir Ölüm", Volkan Üce'nin "Her Şey Dahil", Ümran Safter'in "Kapıyı Açık Bırak", Mehmet Emre Battal'ın "Muhtaç", Tayfun Belet'in "Unkapanı: Bitmeyen Masal" ve Esra Yıldız'ın "Vatansız" adlı belgeselleri yer alacak.

Kısa Metraj Film Yarışması'nda seçilen filmler ise şunlar oldu:

"Mazlum Demir'in "Agna", Burcu Uğuz'un "Aile Tablosu", Muhammed Seyyid Yıldız'ın "Ajotin", Yasemin Demirci'nin "Gece Kuşağı", Aziz Alaca'nın "Göl Kenarı", Ali Tansu Turhan'ın "İkinci Gece", Okan Avcı'nın "Kaya", Volkan Güney Eker'in "Larva", Musab Tekin'in "Rewşen", Elif Refiğ'in "Siz Biraz Uzak Kaldınız", Adar Baran Değer'in "Soğuk" ve Can Merdan Doğan'ın "Stiletto: "Pembe Bir Aile Trajedisi"

"Festivaliz sinema sanatına desteği devam ediyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin sinema sanatına desteğinin geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da devam ettiğini belirtti.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na seçilen 10 filmin, 14 kategoride toplam 770 bin liralık ödül için yarışacağını kaydeden Böcek, Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması filmlerinin 30 bin, Ulusal Belgesel Film Yarışması filmlerinin ise 60 bin lira değerindeki ödüller için Altın Portakal heyecanı yaşayacağını bildirdi.

Ayrıca Böcek'in başkanlığını yaptığı festivalin idari direktörlüğünü Cansel Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu, sanat yönetmenliğini ise Başak Emre yürütecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Film Festivali Antalya Toplum Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title