Haberler

Konya Ovası Suya Kavuşacak

Konya Ovası'nı suya kavuşturmak amacıyla inşa edilecek Afşar Barajı ve Afşar-Bağbaşı Derivasyon Kanalı inşaatlarının temeli, 14 Ekim Pazar günü atılacak.

Konya Ovası'nı suya kavuşturmak amacıyla inşa edilecek Afşar Barajı ve Afşar- Bağbaşı Derivasyon Kanalı inşaatlarının temeli, 14 Ekim Pazar günü atılacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Konya Ovası'nın susuzluğuna çare olacak Konya Ovası Projeleri (KOP) kapsamında yapımı gerçekleştirilecek Afşar Barajı ve Afşar- Bağbaşı Derivasyon Kanalı inşaatlarının temelinin, 14 Ekim Pazar günü törenle atılacağı belirtildi.

Konya-Çumra 3. Merhale Projesi içerisinde yer alan tesisler ile Afşar Barajı ve Göksu Havzası'ndaki suyun, Afşar- Bağbaşı iletim tüneli aracılığıyla Bağbaşı Barajı'na aktarılmasının sağlanacağı ifade edildi.

Afşar Barajı'nın 120 milyon liraya mal olacağına ve yıllık yaklaşık 227 milyon metreküp suyun taşınacağına, Afşar-Bağbaşı Derivasyon Kanalı'nın maliyetinin ise 150 milyon lirayı bulacağına işaret edildi.

Güneydoğu Anadolu Projesi'nden sonraki en büyük sulama yatırımı olduğu belirtilen KOP'un tamamlanmasıyla, Konya Ovası'nın Türkiye ekonomisine daha fazla katkı sağlayacağı kaydedildi.

Muhabir: Ferhat Demircan

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Afşar Barajı Bağbaşı Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title