Haberler

Konya Kitap Günleri açıldı

KONYA Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl tarihçi Prof. Dr. Fuat Sezgin'in anısına düzenlenen Konya Kitap Günleri'nin açılışı gerçekleştirildi.

KONYA Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl tarihçi Prof. Dr. Fuat Sezgin'in anısına düzenlenen Konya Kitap Günleri'nin açılışı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Doğu ile Batı, Kuzey ile Güney arasındaki etkileşimden çatışma değil, kendi tecrübe ve dinamikleriyle birlik, dirlik ve düzen çıkaran Konya, kitap medeniyetinin de en gözde şehridir" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği Konya Kitap Günleri'nin açılışı yapıldı. Selçuklu Kongre Merkezi'nde yoğun katılımla gerçekleşen açılış programında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Kitap Günleri'ne bu yıl çok yüksek katılım olduğunu belirterek, bu ilgi nedeniyle Kitap Günleri'nin gelecek yıllarda çok daha gelişerek devam edeceğini söyledi. Konya'nın 5 üniversitesi, 150 bin üniversite öğrencisi, 450 bine yakın orta öğretim ve lise öğrencisiyle adeta bir gençlik şehri olduğunu ifade eden Başkan Altay, "Bu manada bu etkinliklerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Kitap Günleri'ni bu yıl Fuat Sezgin'in anısına düzenliyoruz. Kendisini rahmetle ve şükranla anıyorum. Yeni nesle ışık saçan bir bilim insanıydı" dedi.

KONYA, YENİ DÜŞÜNCELERİN MERKEZİDİR

Anadolu'nun merkez şehri Konya'nın her devirde insan yetiştiren, dışarıdan gelen insanı da kendi birikimiyle dönüştüren kudretli bir şehir olduğunu aktaran Başkan Altay, "Onlarca medeniyetin son bin yılında İslam irfanıyla süzüldüğü Konya, modern dünyanın temellerinin atıldığı yeni düşüncelerin de merkezidir. Doğu ile Batı, Kuzey ile Güney arasındaki etkileşimden çatışma değil, kendi tecrübe ve dinamikleriyle birlik, dirlik ve düzen çıkaran Konya, kitap medeniyetinin de en gözde şehridir" diye konuştu.

Açılış programının ardından yazarlar Erol Göka, Kemal Sayar, Beşir Ayvazoğlu, Uğur Derman ve Mehmet Doğan tarafından kitap konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Konya Kitap Günleri, 27 Ekim'e kadar açık kalacak.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fuat Sezgin Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title