Haberler

AK Parti'li Bülent Turan'dan CHP'ye Sert Eleştiri: İstanbul'a İmam, Ankara'ya Ülkücü, Nerede CHP'liler?

Güncelleme:

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ana muhalefet partisi CHP'yi, "İstanbul'a imam, Ankara'ya ülkücü, nerede CHP'liler?" sözleriyle eleştirdi.

AK Grup Başkanvekili Bülent Turan, ana muhalefet partisini eleştirerek, " İstanbul'a imam, Ankara'ya ülkücü, nerede CHP'liler. Gelin Konya'ya. Konya'dan 2 vekil var değil mi? Biri Saadet Partisi'ne gitti. Birisi zaten AK Partiye ihanet eden eski bir adam. Şunu diyeceğim, İstanbul'da, Ankara, Konya'da tek bir CHP'li bulamayan, ana muhalefet, hangi umutla Konya'dan, Türkiye'den oy isteyecek." dedi.

KONYA'DA 5 İLÇE MHP'YE BIRAKILDI

AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından Konya'daki 31 ilçenin belediye başkanı aday tanıtım programı düzenledi. Cumhur İttifakı olarak Konya'da Büyükşehir Belediyesi olarak AK Partili mevcut başkan Uğur İbrahim Altay aday olurken, 31 ilçeden 5'inde MHP, 26'sından da AK Parti aday çıkarttı. MHP'nin daha önce açıklanan Ereğli ve Meram ilçe adayları da, adaylıktan çekildi.

Aday tanıtım toplantısına katılan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun zayıf bir lider olduğunu belirterek, "Çok güçlü lider zayıf teşkilat olur mu? Asla olmaz. Tam tersi çok güçlü teşkilat, zayıf bir lider Sayın Kılıçdaroğlu gibi olur mu? Asla olmaz. O yüzden genciyle, kadınıyla, belediyesiyle, meclis üyesiyle, büyükşehriyle, vekiliyle, kapı kapı gezip göreceksiniz Cumhur İttifakı'nın son aldığı oydan daha çok aldığı oyu aldığını göreceğiz." dedi.

"SEÇİM BİTTİ, CUMA'LAR BİTTİ"

Ana muhalefet partisine yönelik eleştirilerini sürdüren Turan, şunları söyledi:

"Bu adamlar yıllarca bu ülkede muhafazakar insanlara, kan kusturdular. Mevlana anlayışına hep yan baktılar. Ama seçim geldi. Cumhurbaşkanlığı'nda da aynısı oldu, 'Ben her zaman cuma kılıyorum' deme, densizliğinde bulundular. Seçim bitti, Cuma'lar da bitti. Bunu hep beraber görüyorsunuz değil mi?"

"SOYADI 'İMAM' DİYE MUHAFAZAKARLARDAN OY ALMAYI DÜŞÜNECEK KADAR ZAYIF HALDELER"

Bülent Turan, CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun da soyadı 'İmam' olduğu için aday gösterildiğini ileri sürdü. Turan, "İstanbul'a bakın. İstanbul'da CHP aday çıkardı. Çıkardığı adayın soyadı 'İmam' diye sözüm ona muhafazakarlardan oy almayı düşünecek kadar zayıf hale geldiler. Oysa ufak bir ilçenin büyükşehire taşınan, hesap görülen bir başkanıydı. O ilçenin belediye başkanı geçmiş yıllarda Ak Partiliydi ve onun yaptığı çalışmalarla bugüne gelmeye başladılar. Daha ötesi takip ediyorsunuz. Basınımız takip ediyor. Adam ben CHP'liyim demeye utanıyor. CHP bayrağı göstermiyor. Çünkü biliyor ki, CHP'nin 90 yıldır, bu milletin zihnindeki hafızasındaki hatıraları bunları yüzde 20'den fazla oy aldırmadı, aldırmayacak. İktidarlar değişse de, değişmese de aldığı oy yüzde 20-23, daha fazlası olmayacak. "diye konuştu.

"ÜLKÜCÜ OLDUĞUNU İDDİA EDEN BİR ADAMI ADAY YAPTILAR"

Turan, CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş'ı da eleştirdi. Turan, "Birde Ankara'ya bakın. Ankara'da ne yaptılar? 40 yıldan beri ülkücü olduğunu iddia eden bir adamı, aday yaptılar. İstanbul'a imam, Ankara'ya ülkücü, nerede CHP'liler. Gelin Konya'ya. Konya'dan 2 vekil var değil mi? Biri Saadet Partisi'ne gitti. Birisi zaten AK Partiye ihanet eden eski bir adam. Şunu diyeceğim, İstanbul'da, Ankara, Konya'da tek bir CHP'li bulamayan, ana muhalefet, hangi umutla Konya'dan, Türkiye'den oy isteyecek. Asla bizim rakibimiz yok. Biz Cumhur ittifakı, ey MHP'liler, ey AK Partililer, hata yapmazsak, sen ben kavgası yapmazsak,, bizim bizden başka rakibimiz olmadı, olmayacak inşallah." dedi.

"EN BÜYÜK SORUNUMUZ ANA MUHALEFET"

Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ödeyeceği tazminatlar için milletvekillerinden toplanacak paralara değindi. Turan, CHP'nin bir fon oluşturduğunu belirterek, "Adamlar geçen hafta fon kurdular. Ne fonu? Yalan fonu. Yalan makinasına jeton atma gibi, kendi vekillerinden para toplayarak, attığı yalanlardan kaynaklı tazminatları ödemeye başladılar. İnsan utanır, aynaya bakar. Olmaz der, yakışmaz der, hata yapmamaya çalışır. Onu yapmak yerine para bulup, bu sorunu çözmeye çalıştılar. En büyük sorunumuz ana muhalefet. Keşke daha güçlü ana muhalefet olsa, keşke Cumhur İttifakı'nın karşısında daha dirayetli ittifak olsa da bizde daha iddialı çalışmaya, proje üretmeye başlasak." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Ankara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title