Haberler

Kobider Başkanı'ndan Bankalarla İlgili Açıklama

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, ’Tefeci bankalar’ tartışmalarının içerisinde yaptığı açıklamada "BDDK’nın tefeci anlayışıyla hareket eden bankaları dizginlenmesi gerekliydi" dedi.

KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, 'Tefeci bankalar' tartışmalarının içerisinde yaptığı açıklamada "BDDK'nın tefeci anlayışıyla hareket eden bankaları dizginlenmesi gerekliydi" dedi.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, bankalar ile ilgili yaptığı açıklamada "BDDK'nın tefeci anlayışıyla hareket eden bankaları dizginlenmesi gerekliydi"dedi. Özgenç, açıklamasında "Başbakan Binali Yıldırım'ın bankalara yönelik yaptığı açıklamada, "Lütfen reel sektörün sesine kulak verin. Tefeciliği bırakın, gerçek ekonomiye dönün" açıklamasından sonra harekete geçen BDDK'nın da bankaların bu uyarı ve düzenlemeleri dikkate alarak hareket etmelerini beklemeye geçti. Hangi bankaların bunu suistimal ettiği konusunda çalışma başlatıp suistimal eden bankalarla ilgili gerekli yaptırımlar ve gerekli düzenlemeler için harekete geçmesi yapılması gereken bir çalışmadır" ifadelerini kullandı.

"Esnaf ve KOBİ'leri zor duruma düşüren tefeci bankalar dizginlenmeli"

Türkiye'de bankacılık pazarının yabancıların elinde olmasının reel sektör için handikap oluşturduğunu belirten Özgenç, "Esnaf ve KOBİ'leri zor duruma düşüren tefeci bankalar dizginlenmeli. Türkiye'de bankaların ekseriyetinde yabancı ortaklık var. Yani ülke ekonomisini finanse edebilecek olan bankacılık sektörü yabancı sermayeye satıldı. Bu durumu fırsat bilen bazı bankalarda tefeci anlayışıyla hareket ederek esnaf ve KOBİ'leri borç sarmalına itmektedir.Ülkemizde hükümetlerin uzun süre ucuz döviz, yüksek faiz politikası uygulaması, Türkiye'yi para ticareti yabanlar için cazip bir ülke haline getirdi. Para ticaretinde, parayı ucuz (faizin düşük) olduğu yerden alarak, pahalı (faizin yüksek olduğu) yerde satmayı esas kabul eden bazı bankalar Türkiye'de bankacılık sektörünü ele geçirdiler" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Nurettin Özgenç Binali Yıldırım Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title