Haberler

Kızılay, Sel Mağduru Kulu'da Çadır ve Battaniye Dağıttı

Konya'nın Kulu İlçesinde Dün Akşam Saatlerinde Başlayan ve Birçok Evde Su Baskınlarına Neden Olan Sağanak Yağışın Ardından Hasar Tespit Çalışmaları Tamamlandı.

Konya'nın Kulu ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve birçok evde su baskınlarına neden olan sağanak yağışın ardından hasar tespit çalışmaları tamamlandı.

Cihanbeyli Kaymakamı İhsan Kara'nın başkanlığında oluşturulan AK Parti Konya Milletvekili Özkan Öksüz'ün de yer aldığı kriz masası, sel baskınına neden olan yağışın başladığı dünden bu yana sürdürdüğü çalışmaları tamamladı.

Sel baskınında 3 evin ağır, 10 evin orta ve 35 evin de az hasarlı olduğu belirlenirken, Bahadırlı Mahallesi'nde 3 büyükbaş ve 30 küçükbaş hayvanın telef olduğu belirlendi. 100 evin bodrum katında su baskını yaşandığı, bazı duvarların yıkıldığı, ölen ve yaralananın olmadığı açıklandı.

Bu arada, ilçeye gelen Ankara Kızılay ekibi tarafından hasar gören evlerde kalanlar için 50 adet çadır ve 400 adet battaniye dağıtıldı. Kulu Belediye binası altında Kızılay'ın kuracağı aşevinden yemek dağıtımı yapılacağı öğrenildi.

Kulu'da dün 3 saat süren sağanak yağışın ardından Devlet Hastanesi başta olmak üzere çok sayıda binayı su basarken, sel suları 1 minibüs ile 1 otomobili sürükleyerek maddi zarara yol açmıştı. Yağışta bir kerpiç evin duvarı çatı altından itibaren ayrılarak yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı.

(ÖK-İP-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title