Haberler

CHP'den İstifa Eden Kırklareli Belediye Başkanı: İnce'nin Yanında Olduğum İçin Aday Gösterilmedim

Güncelleme:

Kırklareli'de 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkan adayı gösterilmeyen ve partisi CHP'den istifa eden Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Muharrem İnce'nin yanında olduğu için aday gösterilmediğini söyledi.

Kırklareli'de partisi CHP'den istifa eden Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Muharrem İnce'nin yanında olduğu için aday gösterilmediğini öne sürerek, "Bende o bedelleri ödemiş kişiyim. Ben Muharrem İnce'nin yanında olduğum için aday gösterilmedim.Tecrübe yapılan hataların toplamı yenen kazıkların bileşkesidir." dedi.

"BAYKAL'A KARŞI BİZ MUHALEFET HAREKETİ YAPTIK"

CHP'li Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, bugün basın toplantısı düzenledi. Yaşanan süreçle ilgili açıklamalarda bulunan Kesimoğlu, "Ben hayatımın hiçbir döneminde koltuk sevdalısı olmadım. Eğer koltuk sevdam olsaydı, muhalefet yapmazdım. Bildiğiniz gibi 2004 yılında sayın Baykal'a karşı biz muhalefet hareketi yaptık. 2018 yılında da sayın Kılıçdaroğlu'na muhalefet ettik. Bu muhalefet anlayışımızı ortaya koyarken, demokrasiden ödün vermedik. Kendi koltuğumuzun sevdasında asla olmadık. Ülke sorunlarını kendi sorunlarımızın üstünde ve ötesinde gördük. İsimle değil, ilkeyle siyaset yaptık. Eğer ben koltuk sevdalısı olsaydım, seçime 6 ay kala Muharrem İnce'nin yanında yer almazdım. Ben zannettim ki, gerçekten Cumhuriyet Halk Partisi'ni yönetenler onlarda demokrasiye inanmışlar ve ülke için istedikleri demokrasiye eş değerli olarak parti içinde de demokrasiyi işletecekler. Ama geline noktada bunun böyle olmadığını gördük" dedi.

"BİRİLERİNİN KRAL ÇIPLAK DEMESİ LAZIMDI"

İsyanının Cumhuriyet Halk Partisi yönetimine olduğunu belirten Kesimoğlu, "Ben CHP'nin yönetimine isyan ediyorum. Birilerinin kral çıplak demesi lazımdı. Ben de dedim. Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir bölen yaftası asmak istiyor kimi arkadaşlarımız. Bunu da asla kabul etmem mümkün değil. Ben bir bölen hayatımın hiçbir döneminde olmadım, her zaman parti içinde doğruları söyledim. Benim koltuk sevdam olsaydı, başkaları gibi kaçak dövüşebilirdim. Yani parti içi iktidarın yanında yer alıyor gibi görünüp de, parti içi muhalefetle de hareket edebilirdim." dedi.

"İNCE'NİN YANINDA OLDUĞUM İÇİN ADAY GÖSTERİLMEDİM"

Kesimoğlu, Muharrem İnce'nin yanında olduğu için aday gösterilmediğini öne sürerek, "Bende o bedelleri ödemiş kişiyim. Ben Muharrem İnce'nin yanında olduğum için aday gösterilmedim.Tecrübe yapılan hataların toplamı yenen kazıkların bileşkesidir. Ben tecrübeliyim bu anlamda. 2004 yılında parti içinde demokratik bir tüzük dedik, çağdaş bir program istedik ve bu iki anlayışı ete kemiğe büründüren kadronun iş başına gelmesini istedik, 2007 seçimlerinde deniz kazasına uğradık. Yine bizim parti içinde ve ülke için demokrasi mücadelemiz devam etti, koltuk sevdamız olmadığı için mücadelemizi büyük bir özveriyle yürüttük. 2019 seçimlerinde de kılıç yarası aldık. Hiç önemli değil. Ben anamdan ne milletvekili olarak doğdum, ne de belediye başkanı olarak doğdum. Ama ben bu birikimimi halkıma hizmet olarak değerlendirmek istiyorum bütün derdim bu" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Muharrem İnce Kırklareli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title