Haberler

Kendilerini Polis Olarak Tanıtan Gaspçılar Hakim Karşısında

Kayseri'de, kendilerini polis olarak tanıtıp arama yaptıkları bir evden 500 bin lira ile ziynet eşyalarını gasbettikleri iddia edilen 6 sanık hakim karşısına çıktı.

Kayseri'de, kendilerini polis olarak tanıtıp arama yaptıkları bir evden 500 bin lira ile ziynet eşyalarını gasbettikleri iddia edilen 6 sanık hakim karşısına çıktı.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Orhan Ö, Mehmet G, Bülent S, Mehmet Ş.G. ve Ejder G, tutuksuz sanık N.G, müşteki Fesih Gürbüz ve müşteki yakanları ile avukatları hazır bulundu.

Duruşmada, tanıkların dinlenmesinin ardından ifade veren Fesih Gürbüz, sanıklardan Mehmet Ş.G, Ejder G. ve N.G'nin yeğenleri olduğunu söyledi.

Hayvan alım satım işi ile uğraştığını anlatan Gürbüz, "Olay tarihinde gece 01.00 gibi kapı çaldı. 'Kimsin?' diye seslendim, 'polis, şikayet var, kapıyı aç' diye cevap geldi. Pencereden baktım, ellerinde telsiz 5-6 kişi vardı. Kapıyı açtım, sanıklar Orhan Ö. ve Mehmet G. içeri girip beni yere yatırdılar, üzerime çıktılar. Ellerimi plastik kelepçeyle bağladılar. Orhan, başımda silahla bekledi. Evde bulunan eşim, oğlum ve kızım da yanıma geldi. Oğlumun elini de plastik kelepçeyle bağladılar." diye konuştu.

Sanıklardan Orhan Ö. başlarında beklerken diğer sanık Mehmet G'nin, evde arama yaptığını ve sandığı bulduğunu belirten Gürbüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benden anahtarı istedi. Sandıktaki paraları ve altınları aldıklarını gördüm. Ellerim bağlı olduğu halde paralara sarılarak vermek istemedim. 'Bunlar incelemeye gidecek' diyerek bana vurdular ve parayı alıp kaçtılar. Biz de peşlerinden gittik ama yetişemedik. Sandıkta 500 bin lira para, 35 tam altın, 9 tane yarım ve çeyrek altın vardı. Kurban Bayramı'nda hayvan satışından kazandığım bu para ile hayvan almaya gidecektim. O yüzden paraları evde tutuyordum."

Fesih Gürbüz'ün oğlu İbrahim Gürbüz de eve giren iki sanığın elini plastik kelepçeyle bağladığını anlatarak, "Evden çıkmadan önce, ByLock incelemesi yapılacak diye telefonları da istediler. Sonra sandıkta parayı bulunca babamı darbedip kaçtılar. Şikayetçiyim." dedi.

Sanık Orhan Ö. ise ifadesinde, Mehmet Ş.G'nin kendisine 'amcam Fesih Gürbüz PKK'ya para aktarıyor. Uyuşturucu satıcılığı yapıyor. Bunun parası helaldir.' dediğini anlattı.

Bunun üzerine kendisinin plastik kelepçe ve telsiz temin ettiğini dile getiren Orhan Ö, yaptıkları plan doğrultusunda eve gittiklerini ve olayı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Sanıklardan Mehmet G. de suçunu itiraf ederken, diğer sanıklar Bülent S, Mehmet Ş.G, Ejder G. ve N.G. ise haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliye ve beraatlerini istedi.

Mahkeme, "nitelikli yağma" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından yargılanan sanıklardan tutuklu bulunan 5 kişinin mevcut durumlarının devamına hükmederek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Olay

Melikgazi ilçesine bağlı Karacaoğlu Mahallesi'ndeki bir eve kendilerini polis olarak tanıtıp giren iki kişi, Fesih Gürbüz ve evde bulunan 3 kişinin ellerini kelepçelemiş, evde sözde arama yapan zanlılar, Gürbüz ile ailesinin sandıkta sakladığı ve Kurban Bayramı'nda sattıkları hayvanlarından kazandıkları 500 bin lira ile 8 burma bilezik, 10 çeyrek altın ve cep telefonlarını alıp kaçmıştı.

Çevredekilerin yardımıyla kurtarılan Gürbüz ve beraberindekilerin durumu polise bildirmesi üzerine çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Kayseri ve Nevşehir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda, kendilerini polis olarak tanıtan Orhan Ö. ve Mehmet G. ile işbirlikçileri olduğu değerlendirilen Mehmet Ş.G, Bülent S, Ejder G. ve N.G'yi gözaltına almıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı İbrahim Gürbüz Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title