Haberler

Kemer'de Kuduz Hastalığı Nedeniyle Karantina Başlatıldı

Güncelleme:

Kemer'de bir düvede görülen kuduz hastalığı nedeniyle ilçeye hayvan giriş çıkışları yasaklandı.

Kemer ilçesinde bir düvede görülen kuduz hastalığı nedeniyle ilçeye hayvan giriş çıkışları yasaklandı.

Konak Mahallesi'nde bir düvenin hastalandıktan bir süre sonra telef olması üzerine sahipleri durumu, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerine bildirdi.

Müdürlük yetkililerinin düveden alarak laboratuvara gönderdiği numunelerde kuduz hastalığı belirlendi. Bunun üzerine İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu toplanarak, ilçeye hayvan giriş çıkışlarının yasaklanmasına, işletmelerdeki diğer hayvanların sağlık kontrollerinin ve kuduz aşılarının yapılmasına karar verdi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Yusuf Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye hayvan girişlerinin 6 ay süreyle yasaklandığını bildirdi.

Başka bir kuduz vakasının görülmesi durumunda bu sürenin uzayacağına işaret eden Aksu, şöyle konuştu:

"Kemer'de kuduz vakası görülen düve meradan gelmiş. Orada bir ısırma olayı gerçekleştiğini, kuduz olayının kaynağının yabani bir hayvan olduğunu düşünüyoruz. Yani olay Kemer'de gerçekleşmemiş. Müdürlük olarak muhtarları ve hayvan sahiplerini bilgilendirmek için bir ekibimizi Kemer'e gönderdik. Kemer Kaymakamlığı ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de gerekli tedbirleri aldı." - Burdur

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Aksu Konak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title