Haberler

Kemal Kılıçdaroğlu: Yeni bir seçim isterlerse itiraz etmeyeceğim

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Haziran seçimine ilişkin yaptığı açıklamada "YSK orada. İsterlerse gitsinler. Yeni bir seçim isterlerse itiraz etmeyeceğim" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'na mazbata verilmesine dair konuşurken "Mazbatayı verecekler başka gidecekleri yer yok. YSK orada. İsterlerse gitsinler, itiraz etsinler. Yeni bir seçim isterlerse itiraz etmeyeceğim" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

GEZİ PARKI DAVASI

Gezi olaylarında kendini gösterdiler, ağaçların kesilmesine karşı çıktılar, hep birlikte mücadele ettiler, dünyanın en demokratik eylemlerinden biriydi. Ama hazmedemediler. Talimat üzerine müdahale edildi. İddianameler hazırlandı, altının boş olduğu ortaya çıktı. Osman Kavala'yı tutukladılar. 601 gündür içeride. Ne yaptı bu insanlar? Ağaca sahip çıkmak, yeşile sahip çıkmak demokrasinin olmazsa olmazıdır. Hiç kimse şiddete başvurmadı. FETÖ'cü savcı ve hakimlerin hazırladığı iddianameler vardı. Demokratik hakkınızı neden kullanıyorsunuz diye intikam alacaklar. Osman Kavala diyor ki "madem ki talimat alarak bunları yapmışım, finanse etmişim, bu davanın şüphelisi dahi olmaması biraz garip değil mi?" Amaç Gezi eylemlerine katılan gençlerden intikam almak. Gezi olayları Türkiye'nin dünya siyaset tarihine bıraktığı bir mirastır. Tamamı bizim çocuklarımızdır. Kim ne derse desin Osman Kavala boşuna yatıyor, tıpkı Eren Erdem gibi. Ama kimse meraklanmasın, Türkiye'nin önü açıldı. Türkiye'ye demokrasi, huzur gelecek.

İSTANBUL SEÇİMLERİ

İstanbul'a baharı getirdik, hazmedemediler. Binbir türlü iftira atıldı. Çaldılar dediler, hırsız nerede göremedik, kamera kayıtlarını göremedik. Kapalı kapılar ardından seçimi iptal ettiler. Madem oylar çalındı diyorsun, 39 ilçeyi iptal et dedik. Biz hiç tahriklere kapılmadık, sağduyulu hareket ettik, İstanbulluya güvendik. Onun savcılarına, bürokratlarına güvenmiyoruz, ama 16 milyon İstanbulluya sonuna kadar güvendik. 800 bini aşkın oy ile Ekrem İmamoğlu yeniden seçildi. Doğrudan doğruya Ekrem İmamoğlu'nu hedef alarak propaganda yaptılar. Medyaları var, cumhurbaşkanları var, bürokratları var. Ama bizim de inancımız var. Seçimlerde bütün arkadaşlarımız soğukkanlılıkla hareket etti. Hiç kimsenin yaşam tarzını sorgulamadık. Baskılara rağmen, taraflı cumhurbaşkanına rağmen, devletin valisine rağmen demokrasi destanı yazdık. 16 milyon İstanbullunun yazdığı destanı konuşuyor bütün dünya. Millet İttifakı'na teşekkür ediyorum, Saadet Partili, AKP'li, MHP'li, HDP'li yöneticilere ve oy veren seçmenlere teşekkür ediyorum. Hep birlikte demokrasi destanı yazdık. Bu destan demokrasiye susayanların destanıdır.

Son dakika! Kemal Kılıçdaroğlu: Yeni bir seçim isterlerse itiraz etmeyeceğimCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

"İSTERLERSE İTİRAZ ETMEYECEĞİM, YENİDEN SEÇİME GİDİLSİN"

Bu seçimlerin iki sonucu var; seçmen, Türkiye'deki siyasilere bir mesaj verdi, yargıya önemli bir mesaj verdi. "Bir kişi haksızlığa uğradı, biz haksızlığı gidereceğiz" dediler. Mazbatayı verecekler, istiyorlarsa yine YSK orada gitsinler, dilekçe hazırlasınlar, vallahi itiraz etmeyeceğim, yeniden seçime gidilsin. Vatandaş, cumhurbaşkanının tarafsız olmasını istiyor. 800 bin kişi bu mesajı verdi. "Cumhurbaşkanı taraflı mı olmalı tarafsız mı olmalı?" referandumuna hazırız. Diğer sonucu, tüm dünya Türkiye'deki dikta yönetimini kabul ediyor. "Her türlü baskıya rağmen, yargının siyasallaşmasına rağmen, bu ülkenin dokularında demokrasi vardır" dedik. Dünyaya demokrasi mesajı verdik. Türkiye'den demokrasi açısından umutlarını kesmişlerdi.

BELEDİYE BAŞKANLARININ UYMASI GEREKEN 7 KURAL

Asıl görevimiz şimdi başlıyor. Belediye Başkanlarımıza düşen görev halk için Başkanlık yapmaktır. Yedi kuralımız var ve hepimiz buna uyacağız.

  1. Beldedeki bütün kimlikleri kucaklayacaksınız.
  2. Hizmeti, zümre kişi akraba yandaş için değil halk için yapacaksınız.
  3. Fakir mahallelere pozitif ayrımcılık yapacaksınız. Dezavantajlı guruplara öncelik tanıyacaksınız.
  4. Yoksullara yardım yaparken asla teşhir etmeyeceksiniz.
  5. Harcadığınız her kuruşun hesabını millete vereceksiniz.
  6. Belediye yönetim kurullarında liyakata uyacaksınız.
  7. Belediyeyi adaletle yöneteceksiniz.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title