Haberler

Kelebeğin Rüyası Gerçek Oldu

Güncelleme:

Yılmaz Erdoğan'ın yönettiği Kelebeğin Rüyası isimli film, SİYAD Ödülleri'ne damga vurdu.

Bu yıl 46'ncı kez sahiplerini bulan Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Ödülleri, önceki gün Cemal Reşit Rey'de gerçekleşen tören ile sahiplerini buldu. En İyi Film ödülünü Erdem Tepegöz'ün yönettiği 'Zerre' isimli film kazandı. Reha Erdem ise 'Jin' isimli filmiyle ile En İyi Yönetmen ödülünü kucakladı. Türkiye adına Oscar yarışına giren 'Kelebeğin Rüyası' isimli film; En İyi Erkek Oyuncu ( Kıvanç Tatlıtuğ ) ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Farah Zeynep Abdullah) dahil toplamda beş ödülün sahibi oldu. Geceden notlar şöyle:

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazanan Kıvanç Tatlıtuğ; 'Kurt Seyit ve Şura' dizisinin çekimleri nedeniyle Rusya'da bulunduğu için törene katılamadı. Tatlıtuğ, ödül törenine canlı bağlantıyla teşekkür etti.

ÖDÜLÜNÜ 33 YIL SONRA ALDI

'Düşman' isimli filmiyle En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanan Aytaç Arman, ödülünü 33 yıl sonra teslim aldı. Onur Ödülleri'nin sahipleri ise Serra Yılmaz, Ali Özgentürk ve Macit Koper oldu.

Halit Akçatepe, esprileriyle geceye damga vurdu. Ünlü oyuncu; gazetecilerin, "Nasılsınız?" sorusuna verdiği "Eşşek gibiyim" yanıtıyla herkesi güldürdü. Son dönemde dizi izlemediğini söyleyen Akçatepe, favori oyuncusunun Kenan İmirzalıoğlu olduğunu söyledi: "Bana göre; Kenan, Kıvanç'a göre her zaman bir adım önde. Yılmaz Güney'in hayatını da Kenan oynamalı; tam oturacağına inanıyorum."

'Bir Erkek Bir Kadın' dizisinin oyuncusu Demet Evgar, ekrana bir süre ara vermek istediğini söyledi: "Bugüne kadar 12 bin 500 skeç çektik. Artık bir sinema filminde rol almak istiyorum."

2014 SİYAD ÖDÜL KAZANANLARI

En İyi Film: 'Zerre'

En İyi Yönetmen: Reha Erdem-'Jin'

En İyi Senaryo: Onur Ünlü-'Sen Aydınlatırsın Geceyi'

En İyi Kadın Oyuncu: Jale Arıkan-'Zerre'

En İyi Erkek Oyuncu: Kıvanç Tatlıtuğ-'Kelebeğin Rüyası'

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: F. Zeynep Abdullah-'Kelebeğin Rüyası'

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Nadir Sarıbacak-'Yozgat Blues'

En İyi Müzik: Rahman Altın-'Kelebeğin Rüyası'

En İyi Görüntü Yönetimi: Gökhan Tiryaki-'Kelebeğin Rüyası'

En İyi Kurgu: Mesut Ulutaş-'Zerre'

En İyi Sanat Yönetimi: Hakan Yarkın-'Kelebeğin Rüyası'

Yabancı Dilde En İyi Film: 'Mavi En Sıcak Renktir'

En İyi Belgesel: 'Saroyan Ülkesi'

Ahmet Uluçay Umut Ödülü: Ali Aydın-'Küf'

Emek Ödülü: Erol Agakay (Tasarladığı 3629 Türk filmi afişi sebebiyle)

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Kıvanç Tatlıtuğ Serra Yılmaz Reha Erdem Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title