Haberler

Kazan'da Park Açılışında Turkuaz Kurdele Kullanıldı

Başbakanlığın protokol halılarında kırmızı yerine turkuaz rengini kullanma kararının ardından Kazan Belediyesi'nce yapılanı ilk açılışta turkuaz renkte kurdele kullanıldı.

Başbakanlığın protokol halılarında kırmızı yerine turkuaz rengini kullanma kararının ardından Kazan Belediyesi'nce yapılanı ilk açılışta turkuaz renkte kurdele kullanıldı.

Kazan Belediyesi tarafından yaptırılan parka, Osmanlı Arşivlerinden yararlanarak "Kazan 1835-2013 Nüfus Kronolojisi" adlı bir kitap hazırlayan ve kanserden dolayı yaklaşık 1 ay önce vefat eden merhum öğretmen ve araştırmacı Adnan Birinci'nin adı verildi.

Yavuz Sultan Selim Mahallesindeki parkın açılışı Akçaabat İlçesi Dörtyol Belediye Başkanı Cevat Birinci ve ailesinin de katıldığı bir törenle yapıldı.

Konuşmalar ve duaların ardından parkın açılışı turkuaz renkteki kurdelenin kesilmesiyle gerçekleşti.

Kazan belediye Başkanı Lokman Ertürk açılışta yaptığı konuşmada, "Osmanlıca noktasında ilçemize güzel bir eser kazandıran Adnan Birinci Hocamızın adına, ona bir vefa borcu olarak bu parkı yaptık ve açılışını da Türklüğün sembolü olan turkuaz renkte bir kurdele ile gerçekleştirdik. Kendisini rahmet ve şükranla anıyoruz" dedi.

Akçaabat İlçesine bağlı Dörtyol Belde Belediye Başkanı Cevat Birinci de yaptığı konuşmada hüznü ve sevinci bir arada yaşadıklarını belirterek, "Kendisi amcam olan Adnan Birinci'nin adına yapılan bu parkın açılışı için Kazan'da olmak ve ona gösterilen ilgi ver sevgiyi görmekten çok mutlu oldum. Amcamın yaptığı en büyük hizmet bir eğitimci olarak insanlara yaptığı yatırımdı. Biz onu Trabzon'da yetiştirdik ve Kazan'a hediye ettik. Onun hizmetlerini burada görmek bizi ayrı sevindirdi" diye konuştu.

Birinci, turkuaz rengin Tük kimliğini ve kültürünü yansıttığını belirterek bu uygulamayı Dörtyol'da da yapmayı düşündüklerini söyledi.

Parkın açılışının ardından merhum Adnan Birinci ve Kazan'a emeği geçenler adına Yassıören Köyünde mevlit okutuldu. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Cevat Birinci Akçaabat Dörtyol Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title