Haberler

Cemal Kaşıkçı cinayetinin kilit ismi Kahtani'nin zehirlenerek öldürüldüğü iddia edildi

Güncelleme:

İstanbul'daki Cemal Kaşıkçı cinayetini işleyen timin lideri olduğu öne sürülen Suud El-Kahtani'nin zehirlenerek öldürüldüğü iddia edildi. Kahtani, cinayetin ardından Kral Selman tarafından görevden alınan 5 kişiden biriydi.

Suudi Arabistan'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın en yakın danışmanlarından biri olan Suud El-Kahtani'nin 6 gün önce zehirlenerek öldürüldüğü iddia edildi. Kahtani'nin İstanbul'da öldürülen Cemal Kaşıkçı cinayetini işleyen timin lideri olduğu ileri sürülüyor.

SUUDİ MEDYASINDA ORTADAN KAYBOLDUĞU HABERLERİ YAPILMIŞTI

Suudi Arabistan Veliaht Prensi en yakın danışmanlarından olan ve Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin de kilit ismi olan Suud El-Kahtani'nin öldürüldüğü iddia edildi. Kahtani için daha önce de Suudi medyasında ortadan kaybolduğu haberleri yapılmıştı.

Kaşıkçı cinayetinin kilit ismi Kahtani'nin zehirlenerek öldürüldüğü iddia edildiSuud El-Kahtani

6 GÜN ÖNCE ZEHİRLENEREK ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

Kaşıkçı cinayetinin Suudi Arabistan'da yürütülen soruşturmasında hakim karşısına çıkarılan 11 kişinin içinde yer almayan Kahtani'nin 6 gün önce zehirlenerek öldürüldüğü iddiası sosyal medyada yer aldı.

Norveç'te yaşayan Filistinli aktivist İyad El Bağdadi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, "Dün sabah, Suud El-Kahtani'nin zehirlenerek öldürüldüğü haberini aldım" ifadelerini kullandı.

Geçen Ekim ayında Muhammed bin Salman'ın, Kaşıkçı'yı öldüren infaz timinde bulunan ve cinayetin kilit ismi olan Kahtani'nin siyanür ile zehirlendiği öne sürülürken Suudi yetkilileri tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

İstanbul'da bulunan Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini düzenleyen ekibin başında olduğu iddia edilen Suud El-Kahtani'nin geçtiğimiz Ocak ayında ortadan kaybolduğu ifade edilmişti.

Kaşıkçı cinayetinin kilit ismi Kahtani'nin zehirlenerek öldürüldüğü iddia edildiCemal Kaşıkçı

SUUD EL-KAHTANİ KİMDİR?

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a en yakın isimlerden olan ve Veliaht Prens'in basın danışmanlığını yapan Suud El-Kahtani'nin, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi için İstanbul'a gönderilen suikast timinin lideri olduğu ileri sürülüyor. Suudi Arabistan'da muhalifleri gözaltına alan isim olduğu kaydedilen Kahtani, ABD'nin Kaşıkçı cinayetiyle ilgili yaptırım listesine aldığı 17 kişi arasında yer alıyor. Kahtani, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in, Kaşıkçı'nın öldürülmesi üzerine görevden aldırdığı üst düzey beş kişiden biriydi. Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında eski Suudi İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed el-Asiri ve Kahtani hakkında "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçlamasıyla yakalama kararı çıkarılmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Suudi Arabistan Cemal Kaşıkçı İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (6)

Bir vatandaş:

Yersek! Kimin yaptığı ortada bulaya çocuklar bile güler, adamlar ellerini kollarını sallayarak dolaşıyorlar. Zehşrlendi öldü, kayboldu haniymiş nerdeymiş konu kapandıııı. İlahi adalalet var. Hemde senin dilinden arapca anatılan kur,an anlayasın die. Ama nerdeee. Çok üzgünüm Peygamberimin o topraklarda olmasına. Son nefesine kadar ümmetim diyen peygamber şehrinde gelin görün adaletsizliği. İngilize Amerikaya boyun eyen secde eder hale gelmiş utanıyorum sizden Tranp bile size gülüyor. Ben istiyorum onlar veriyor die. Aç açıkta islam ülkeleri siz hırs uğruna dağıtın ve dağılın. Dağılışları ebu cehillerde, ebu leheplerde, frevunlarda şahit oldu bu yalan dünya

8
1
yanıtYanıtla
Aydin 09:

Cinayete karisanlarin hepsinin sonu bu olacak. Bu isin kurali bu. Seytana uyan böyle sonu olur. Beter olsunlar.

7
1
yanıtYanıtla
BIR VATANDAS:

AVANTAYI KAPANLAR ISI ÖRTBAS ETTI GÜCLÜ YABANCI ÜLKELER KIMIN BU ISTE PARMAGI OLDUGUNU GAYET IYI BILDIKLERI HALDE BU SUC TÜRKIYEDE ISLENDIGINE GÖRE TÜRKIYENIN SORUMLULARI BULMASI GEREKIR DIYEREK TOPU BIZE ATTILAR MALESEF BIZDE HERSEYI BILIYORUZ ARKASINDA KIMIN OLDUGUNU EMRI KIMIN VERDIGINI OLAYIN NASIL OLDUGUNU BILIYORUZ ACIKLAYACAGIZ ANLATTIM FALAN DERKEN OLAYI KAPATTIK UNUTTUK

7
0
yanıtYanıtla
...........:

Demokrasi, insanlar tarafından geliştirilmiş bir yönetim biçimidir. İnsanların dışındaki diğer canlılar için demokrasi gerekli mi değil mi bilinmiyor, ama insanlar için gerekli ve zorunlu dur. Demokrasi yoksa hukuk ve adalet yok. En canlı örnek bu olay. .

2
0
yanıtYanıtla
MÜSLÜMAN KARDEŞ:

BU CİNAYETE KARIŞANLARIN ALLAH BELASINI VERECEK İNŞAALLAH

1
0
yanıtYanıtla
Ooooooooooc:

Kimsenin masasi olmiyacan kral da olsa sonumuzu hep Boyle olur eden bulur

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title