Haberler

Kahramanmaraş'ta "Çöpe Hayır" Mitingi

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından Pazarcık ilçesi Narlı beldesi yakınlarına yapılması planlanan katı atık depolama alanına tepkiler devam ediyor. Beldede toplanan yaklaşık 3 bin kişi, miting düzenleyerek bölgeye çöp alanı yapılmasını istemediklerini dile getirdi.

Narlı Çevre Köylerini Koruma, Geliştirme, Güzelleştirme ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen protesto mitingi için, beldedeki iş yerlerinin büyük bir bölümü kapatıldı. Dernek binası önünde toplanan kalabalık, çöp karşıtı ifadelerin yer aldığı çeşitli dövizlerle yürüyüş yaparak, Cem Evi önüne kadar geldi. Burada protestolarına devam eden vatandaşlar, Narlı'nın kirletilmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi. Mitingde bir konuşma yapan Dernek Başkanı Mahmut Manış, "Biliyorsunuz ki yöremizde yaşanan ve

yöre halkının haklı tepkisine neden olan katı atık çöp depolama tesisinin yer seçiminin yanlış olduğunu belirtmiştik. Bu bölgede maden sahası vardır. Çınarlı Barajı Projesi vardır, en önemlisi insan vardır. Yöredeki 9 köyün içme ve kullanma suyu havzası var. Burada deprem riski var, askeri tatbikat alanı var. Yakın köyler var. Bu yanlış karardan dönülmesi gerekir. Yöre halkı olarak tepkimizi göstermeye sonuna kadar devam edeceğiz" dedi.

Narlı beldesindeki çöp mitingi nedeniyle esnaf iş yerlerini kapatarak, protestolarını sürdürdü. Mitinge belde halkı ile birlikte çevre köylerden gelen kadınlar ve çocuklar katıldı. Bazı vatandaşlar, ellerindeki pis su dolu şişeleri boşaltarak, "Çöp alanı yapılırsa sularımız böyle kirlenecek. Böyle bir suyu içmeye kimse bizi mahkum edemez" dediler.

Mahalli sanatçıların da sahne aldığı mitingde geniş güvenlik önlemleri alındı.

(ACB-MT-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title