Haberler

Kahraman Çiftçi Yorgunluk Kahvesini Polisin Elinden İçti

Aydın’da son günlerde çiftçilerin ve esnafın korkulu rüyası haline gelen kalpazanlar, son işlerinde sert kayaya çarptı.

Aydın'da son günlerde çiftçilerin ve esnafın korkulu rüyası haline gelen kalpazanlar, son işlerinde sert kayaya çarptı. Aydın'da yol kenarındaki bahçesinde hem üretim yapıp hem de satış yapan İbrahim Paksoy isimli çiftçi bir kilo portakal alıp sahte 100 TL vererek portakalı ve 98 TL parayı alıp kaçan bir şebekenin üyelerini yaklaşık 75 kilometre peşinden kovalayarak yakaladı. Kalpazanları yakalayan kahraman çiftçi yorgunluk kahvesini de polisin elinden içti.

Kuyucak Horsunlu Mahallesi'nde E-87 karayolunun kenarındaki bahçesinde narenciye üretimi yapan ve topladığı ürünlerin bir kısmını eşi ile yol kenarında satarak nafakasını kazanmaya çalışan İbrahim Aksoy'un tezgahına gelen 45 RJ 426 plakalı bir otomobilden inen iki kişi bir kilo portakal alıp sahte 100 TL verdikten sonra para üstü olarak da aileden 98 TL aldı. Şahısların durumunu şüpheli bulan İbrahim Aksoy, eşine teslim edilen parayı incelediğinde paranın sahte olduğunu fark edince şahısların beklemesini istedi. Ancak şahıslar araçları ile Horsunlu istikametinden Aydın istikametine doğru kaçmaya başladı.

Bunun üzerine yol kenarında bulunan aracını çalıştırıp kalpazanların peşine takılan çiftçi üzerinde cep telefonu da bulunmadığı için olayı polise ihbar edemedi. Nazilli yakınlarında bir akaryakıt istasyonundan telefonla durumu 155 polis imdat hattını arayarak yaşadığı olayı ve aracın renk ve modelini polise bildiren çiftçi plakanın harf grubunu alamadığı için ihbarından sonuç alamadı. Telefonu kapatıp yeniden yola koyularak kalpazanların peşine düşen İbrahim Aksoy Sultanhisar Salavatlı yakınlarında kaçan aracın plakasını tam olarak alıp başka bir akaryakıt istasyonda vatandaşların cep telefonu ile yeniden polisi arayıp yardım istedi.

"75 kilometre sonra yakalattı"

Kalpazanların peşini bırakmayan çifti İbrahim Aksoy Umurlu uygulama noktasında polislere işaret verip önündeki aracın durdurulmasını sağladı. Hemen aracından inip şahısların piyasaya sahte para sürdüğünü belirten İbrahim Aksoy'un ihbarı üzerine araçta ve şahıslar üzerinde yapılan aramada piyasa sürülmek üzere çok miktarda sahte banknot ele geçirildi. Şahıslar sahte banknotlarla birlikte gözaltına alındı.

"Yorgunluk kahvesini polisin elinden içti"

Aydın'da bu tür olayların her gün yaşandığını belirten İbrahim Aksoy, "Her gün bu tür şebekelerin üyeleri malımızı bedavaya aldığı yetmiyormuş gibi paramızı da alıp götürüyorlar. Hanımı kandırmaya çalıştılar. Ben durumlarını şüpheli bulunca parayı kontrol ettim. Baktım sahte yakalanacaklarını anlayınca kaçtılar ama kurtulamadılar" diye konuştu. Parayı kurtarmak için değil, başka vatandaşların canının yanmaması için mücadele ettiğini belirten kahraman çiftçi İbrahim Aksoy'u tebrik eden polis ekipleri kendi elleri ile hazırladıkları yorgunluk kahvesini Aksoy'a ikram ettiler. Mücadelesinden sonuç alan İbrahim Aksoy da ayak ayak üstüne atıp bir yandan yorgunluk kahvesini yudumladı, diğer yandan da kalpazanların piyasaya sürmek istedikleri sahte paralarla gözaltına alınışını izledi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Aksoy Horsunlu Kuyucak Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title