Haberler

    Johan Cruyff'tan Tartışma Yaratan Açıklama | "Guardiola, Mourinho'dan Daha İyi"

    Alman basınına konuşan Cruyff, Bayern Münih Teknik Direktörü Pep Guardiola ile Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun kıyaslanamayacağını belirterek, "Pep tabii ki çok daha iyi teknik direktör çünkü futbolu güzelleştirmeye çalışıyor ve görev aldığı takımları ayrı bir seviyeye ulaştırıyor" değerlendirmesinde bulundu.

    Mourinho'nun futbolcu kökenli teknik adamlar arasında yer almadığını hatırlatan Cruyff, "Pep ise 100 bin taraftarın önünde oynadı. Bu nedenle maçlara çok iyi odaklanıyor, Mourinho ise sadece takımının kalitesinden ve mantalitesinden bahsedebiliyor" ifadelerini kullandı.

    Cruyff, 1990'da Barcelona çalıştığı dönemde Guardiola'nın genç takımda oynadığını hatırlatarak, "Fiziksel olarak çok kötüydü ama neler yaparak bu durumdan kurtulabileceğini çok iyi biliyordu. Dezavantajını avantaja çevirme yeteneği, onu diğer teknik adamlardan ayırıyor. Bana göre dünyanın en iyilerinden birisi de o" dedi.

    İspanyol teknik adamın gittiği takımlara kendi sistemini getirmekte ısrarcı olmadığını ve takıma göre yeni bir sistem oluşturduğunu kaydeden Hollandalı eski yıldız, Guradiola'nın başarısının sırrının da bundan kaynaklandığını öne sürdü.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Josep Guardiola Jose Mourinho Bayern Münih Johan Cruyff Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title