Haberler

İznikliler, İçkili Mekanları Protesto Etmek İçin Yürüdü

Bursa'nın İznik İlçesinde, İçkili Mekanlar Protesto Edildi.

Bursa'nın İznik ilçesinde, içkili mekanlar protesto edildi.

Geçen hafta kadın garson çalıştıran bir mekanda bir kişinin ölümüyle noktalanan olay sonrasında bu tür mekanların ruhsatlarına uygun bir şekilde çalışmaları konusunda tepkilerini, topladıkları bin 500 imzayla dile getiren İznikliler, imzalı dilekçelerle belediye ve kaymakamlığa yürüdü. SP İlçe Başkanı Fikret Kara, kendilerine destek veren MHP, Eğitim Bir-Sen, Memur-Sen, Esnaflar Odası, Marmarabirlik, İznik Karadenizliler Kültür Derneği, Öğrenci Koruma Derneği, Anadolu Gençlik Dergisi, Sosyal Hizmetler Kültür Derneği ve Seyyar Pazarcılar Derneği başkan ve temsilcileri ile birlikte basın açıklaması yaptı.

Yeşil Camii çay bahcesinde yapılan açıklamada konuşan Kara, "İlçemizdeki bazı birahanelerin ve içki ruhsatlı restoranların uzun zamandır ruhsatlarına aykırı bir şekilde pavyon hizmeti verdiği herkesçe malumdur. Bu pavyonlarda birçok bayanın çalıştığını tüm İznik halkı ve idarecileri olarak tüm İznik bilmekte. Bu durum ilçemizdeki ahlaki yapıyı da tahrip ederek aile yuvalarının yıkılmasına sebebiyet verdiği gibi maddi ve manevi olarak halkın fakirleşmesine sebep olmaktadır. Bu sebeplerden dolayı bu işyerlerinin evvala ruhsatlarına uygun çalışması sağlanmalı. Gerekiyorsa kapanış saatlerinin 23.00'e çekilmesini talep ediyoruz" dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeki Özkan da yaşananları tavsip etmediğini söyleyerek, "Ben her zaman bunu söyledim. Bu konuda İznik henüz buna hazır değil dedim. Görüldüğü gibi bir cana mal oldu. Bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmamasını istiyoruz ve burada bulunan diğer arkadaşlarım gibi destek veriyorum" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup kalabalık bir halde belediye ve kaymakamlığa yürüyüşe geçti. Emniyet Müdürlüğü geniş güvenlik tedbirleri aldı. Belediye başkanı ve kaymakamın yerinde olmaması yüzünden imzalı bin 500 dilekçe belediye başkan yardımcısı Zekeriya Sargın ile kaymakamlık yazı işleri müdürü Necati Tosun'a verildi.

(HA-MŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title