Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı

Muradiye ilçesinde, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Muradiye ilçesinde, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

İstiklal Marşı'nın TBMM tarafından mili marş olarak kabulünün 97. yıl dönümü, Muradiye Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programla kutlandı.

Kaymakam Harun Yücel, programda yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı'nda belirtildiği gibi bu toprakların yedi düvele karşı kazanıldığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Bunu başaracak başka bir millet yoktur. Allah bu milleti ünlü şairin dediği gibi bir daha böyle bir İstiklal Marşı'nı yazmaktan korusun ama inanıyorum ki bu millet İstiklal Marşı ile değil, medeniyete ve ekonomi katkılarıyla büyük bir millet olarak adını duyuracaktır. Allah bu vatan ve millet için canını veren, kanını döken tüm askerlerimize rahmet eylesin. Ruhları şad olsun. Savaş koşulları altında yazılan ve derin bir telkin gücü barındıran İstiklal Marşı'nın sözleri, yaklaşık bir asırdır her okunuşunda Türk milletinin bağımsızlık sevdasını güçlü şekilde dile getirmesine vesile oluyor."

Programda, daha sonra öğrenciler tarafından İstiklal Marşı'nın kabulüyle ilgili tiyatro oyunu sahnelendi ve gün dolayısıyla düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törene, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Akyol, Emniyet Müdürü Muzaffer Murat Sönmez, Milli Eğitim Müdürü Bülent Durmuş ve kurum müdürleri de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Kazım Karabekir Harun Yücel Muradiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title