Haberler

Sosyal medyada taksicilerle ilgili asılsız paylaşım yapan vatandaş, gözaltına alındı

Güncelleme:

Koronavirüsle mücadele kapsamında; taksicilerin bir gece tek plaka, bir gece çift plaka olarak trafiğe çıkmasının kararlaştırılması üzerine bir vatandaş, sosyal medyadan taksicilerle ilgili asılsız bir paylaşımda bulundu. Paylaşım üzerine harekete geçen ekipler, şahsı evinde buldu ve gözaltına aldı.

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında taksilere tek-çift plaka uygulanması kararı sonrası bir şahıs sosyal medya hesabından, " Bağcılar'da bir taksi durağında '0 tek sayıdır çift sayıdır' kavgası: 2 yaralı bir taksici gözaltına" şeklinde asılsız paylaşım yaptı.

Bağcılar polisi tarafından tespit edilerek evinde gözaltına alınan şahsa, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama" suçundan işlem yapıldı. Şahıs ilk ifadesinde, "Goygoy olsun diye yaptım" diyerek kendini savundu.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı genelde yayınlayarak İstanbul, Ankara ve İzmir'de taksilerin trafiğe çıkışına kısıtlama getirmişti. Yürürlüğe giren genelgeye göre, taksiler artık bir gece tek plaka, bir gece çift plaka olarak trafiğe çıkmaya başladı. Kararlar uygulamaya konuldu ancak bir şahıs, sosyal medya hesabından önceki gün, " Bağcılar'da bir taksi durağında '0 tek sayıdır çift sayıdır' kavgası: 2 yaralı bir taksici gözaltında" şeklinde bir paylaşım yaptı.

BAĞCILAR POLİSİ ASILSIZ PAYLAŞIMI AFFETMEDİ

Şahsın sosyal medya üzerinden halkı kin ve düşmanlığa tahrik edici asılsız paylaşımlarını sürdürmesi üzerine Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yapılan çalışmalar sonucunda polis, bilgisayar yazılımcısı olan şahsın kimliğinin Ceyhun T. olduğunu belirledi. Adresini de tespit eden polis, şahsı 24 saat geçmeden Çekmeköy'deki evinde kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıs sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından Bağcılar Asayiş Büro Amirliğine götürüldü. Şahıs sevk esnasında muhabirlerin sorularını ise yanıtsız bıraktı.

"GOY GOY OLSUN DİYE YAPTIM"

İlk ifadesinde, "Goygoy olsun diye yaptım" dediği öğrenilen şahsa, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama suçu"ndan işlem yapıldığı öğrenildi. Ayrıca şahsın aynı sosyal medya hesabından, "Plakanın son hanesine göre aritmetik ve ardışık şekilde trafiğe çıkılması konusunu anlamayan 2000 taksici Vatan caddesinden eylem yapıyor", "Sarı öfke taksimetreyi açtı yollara döküldü beni arıyor. Hem dövüp hem ücretini alacaklar" şeklinde paylaşımlar da yaptığı belirlendi. Emniyette gözaltında tutulan Ceyhun T'nin mevcutlu olarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edileceği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Sosyal Medya Bağcılar İstanbul Haberler

500

Yorumlar (20)

UFUT:

Bunda ne varda abartıyoruz herşeyi artık

20
13
yanıtYanıtla
Tr:

Çok şey var. Herkes böyle yalan haber yaparsa olabilecekleri düşünün yeter. Anlayabilene. . .

yanıt7
yanıt4
Vatandaş Nihat:

kimin kuklası bakalım, topluma yalan haber uydurup ortalık karıştırıyorlar zaten milletin derdi millete yetiyor şimdi birlik olma zamanı. ALLAH cc Devlete Millete Vatana zeval vermesin.

6
4
yanıtYanıtla
Malaka:

Ülkemize bu belanın geleceği aylar öncesinden belli idi neden umreye insanların gitmesine izin verildi? Neden yurtdışına Avrupa''ya rahatça gidip geleniydi insanlar neden sınır kapıları kapatılmadı neden Çin''den bile hala turist gelip Kars''ta falan geziyor ?

6
3
yanıtYanıtla
Şule:

Çok iyi olmuş. Hemen ceza verilmeli ki başkaları böyle saçmalıklara cesaret edemesin.

4
4
yanıtYanıtla
Tr:

Aynen katılıyorum

yanıt3
yanıt2
VATANDAŞ:

Hide utanladan goy goy yaptım demiş. Bu ülje dağ başımıdır. Şimdi kanunlar sana goyarak goy goy yapınca işin ciddiyetini anlarsın.

7
0
yanıtYanıtla
matamatik dehası:

sıfır ne tek sayıdır ne çift sayıdır, sıfır kendine has bir sayıdır bölünemez çarpılamaz çoğalamaz sıfır sıfır dır.

5
0
yanıtYanıtla
cehalet:

sifir 0 tek sayidir sayılar bir tek bir çift şeklinde ilerlediğine ve sayı soğrusunda sıfırın sağında ve . . . gibi. üç ile sıfırı toplarsanız sonuç üç olur, yani tektir. bu sebeple sıfır tek sayıdır.

0
3
yanıtYanıtla
cevat:

ne içtin arkadaşım sen bende sigorta kalmadı hepsini yaktın. . .

yanıt0
yanıt0
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title