Haberler

İstanbul'da Noel Kutlamaları

Noel Kutlamaları Nedeniyle İstanbul'da Bir Araya Gelen Hıristiyanlar, Hz. İsa'nın Doğum Gününü Kutladı.

Noel kutlamaları nedeniyle İstanbul'da bir araya gelen Hıristiyanlar, Hz. İsa'nın doğum gününü kutladı.

Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi'nde gerçekleştirilen kutlamalarda önce mumlar yakıldı, ardından ayine geçildi. Ayine çok sayıda Hıristiyan katılırken, İstanbul'da bulunan turistler de aileleriyle birlikte ayin için yerlerini aldı. Fener Rum Patriği Bartholomeos, dualar eşliğinde kiliseye gelenleri kutsadı. Noel kutlamalarına katılan Hıristiyanlar, ayinde mum yaktı, kutsal kitabı ve azizlerin ikonlarını öperek dua etti.

Ayinin ardından, vatandaşlara şaraplı ekmek dağıtıldı. Patrikhaneden çıkışta konuşan bazı vatandaşlar, ilk defa Türkiye'de Noel'i kutladıklarını ve burada oldukları için çok mutlu olduklarını söyledi. Yunanistan'dan gelen arkadaşlarını patrikhane bahçesinde bekleyen Müslüman vatandaşlar ise "Arkadaşlarımızı Noel ayinine getirmek için buraya geldik. Biz de Müslümanlar olarak Hıristiyanların bayramını kutluyoruz" dedi.

Patrikhane bahçesine bir Noel ağacının süslendiği gözlenirken, ayine katılan turistler de patrikhane bahçesinde bol bol fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

(CİN-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title