Haberler

İstanbul'da 24 sağlık çalışanının koronavirüs testi pozitif çıktı

Güncelleme:

Vuhan'dan dünyaya yayılan ve Türkiye'de 44 kişinin ölümüne sebep olan koronavirüs, İstanbul'un çeşitli hastanelerinde görev yapan 24 sağlık çalışanına bulaştı. Çalışanların genel durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Türkiye'de 44 kişinin ölümüne sebep olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) İstanbul'da farklı ilçelerde görev yapan 24 aile hekimi ve hemşireye bulaştı. İstanbul Aile Hekimliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kutbettin Demir, sağlık çalışanlarının genel durumunun iyi olduğunu söyledi.

Milliyet'ten Mert İnan'ın haberine göre; Dr. Kutbettin Demir, "Birkaç arkadaşımız yatarak tedavi görürken, diğer meslektaşlarımız evlerinde tedaviye devam ediyor. Arkadaşlarımızın sağlık durumlarında endişe edecek bir durum yok" şeklinde konuştu.

"VATANDAŞLAR ACİL İHTİYAÇLAR DIŞINDA GELMEMELİ"

Vatandaşların basit sebeplerden dolayı hastaneye gelmesinden şikayetini belirten Demir, "Hiçbir vatandaşın acil durum ve ihtiyaçlar dışında evlerinden çıkmaması gerekir. Bugün bile avucunun kaşındığını, gözünün seyirdiğini belirterek muayeneye gelenler var. Sağlık merkezleri en riskli yerler. Vatandaşlarımıza 'Acil durumlar dışında gelmeyin' diyoruz" şeklinde konuştu.

Demir, aile hekimleri olarak en büyük eksikliklerinin tulum ve gözlük olduğunu da belirtti.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 salgınına ilişkin son gelişmeleri Twitter hesabından paylaştı. Son 24 saatte 3 bin 952 test yapıldığını ve 342 yeni tanı konduğunu belirten Bakan Koca, 7 hastanın hayatını kaybettiğini açıkladı. Son rakamlarla birlikte Türkiye'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 44'e, toplam vaka sayısı ise 1872'ye yükselmiş oldu.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

İstanbul Türkiye Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500

Yorumlar (29)

herşeyimiz bozuk:

Düşünsenize hastalık kapan doktor test için birisinden örnek alıyor hastanın testi temiz çıksa bile test alırken doktordan kaptığı virüsle 14 gün sonra hasta olabilir hatta ölebilir ama test sonucu temiz çıktı diye hasta temizim zannedecek ve belirtiler çıkana kadar yüzlerce kişiye bulaştıracak korkunç birşey.

38
14
yanıtYanıtla
vah:

bide şöyle düşün embesil yıllarını vermişsin doktor olmuşsun ve haddinden fazla hastayla temas halinde uykusuz. nöbetler insanlık dışı mesailerle avantadan virüs bulaşmış ve ölmüşsün ne demeli

yanıt17
yanıt4
Fetih:

Hastada maskesini eldivenini taksin cıkınca yikasın temas yerini. Ama onuda devlet yapsın dimi. Polis cagırsın o yapsın

yanıt4
yanıt3
Berna:

Bende şüphe üzerine karantinaya alındım testim negatif cıktı suan evdeyim ama öyle sizin dediğiniz gibi 14 gün yüzlerce kişiyle temas kurmuyorsunuz ev halkıyla bile bi odada 14 gün kendinizi tecrit edeceğinize dair evraklar imzalıyorsunuz buna uymazsanız tekrar hastanede karantinaya alınıyorsunuz

yanıt0
yanıt0
Serhat:

Gercekten saglık calısanlarımız bile tam nasıl tedbir alabilirler bilmiyorlar

yanıt1
yanıt0
herşeyimiz bozuk:

Bu kafayla virüs nasıl kontrol altına alınacak, en başta sağlık çalışanlarımız korunması lazım virüslü bir doktor yüzlerce hastaya bulaştırabilir yüzlerce yeni hasta binlerce yeni hasta demek bu kafayla asla salgın bitmez.

30
6
yanıtYanıtla
Gönül:

Çocukluğumdan sağlığın önceliğini biliyorum.Doktorlarımız hemşireleri miz yoksa biz yokuz.

20
1
yanıtYanıtla
Durgun:

Bu hastalıktan nasıl kurtuluşa öyleki bu hastalık sonu gelmiyecek gibi bulaşcikca bulaşıcı evde bile piskolojimiz darma duman oldu

17
2
yanıtYanıtla
IHTIYAR:

Saglikcilar ek odemeleri fazlasiyla hak ediyor

16
2
yanıtYanıtla
Oya:

17 mart sabahı annem kısmı felç geçirdi ambulansla bakırköy sadi konuk hastanesine geldik. Acilde anneme müdahale yapıldı ve hastanede yatis işlemi verdiler. Doktorlar 4 gün sonra annemin corona virüs almış olabilir deyip test yapmak için ağzından burnundan numune aldılar. Doktor akcigerlerinde bir kaç gündür problem var dedi . virüsun hastane ortamında bulaşmış olabilir dedi ve biz hala burdayız testin sonucu henüz çıkmadı bekliyoruz. Annemin yüksek tansiyonu şekeri karaciğer büyümesi olan bir kadın . Kesinlikle dışarı çıkmayın hastanelere gitmeyin biz hastaneye geldik daha kötü oldu.

16
1
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title