Haberler

İspanya Grand Prıx'sini Raıkkonen Kazandı

Formula 1'de Sezonun 4. Yarışı Olan İspanya Grand Prix'sini, Geçen Yılın Dünya Şampiyonu, Ferrari'nin Fin Pilotu Kimi Raikkonen Kazandı.

Formula 1'de sezonun 4. yarışı olan İspanya Grand Prix'sini, geçen yılın dünya şampiyonu, Ferrari'nin Fin pilotu Kimi Raikkonen kazandı.

Catalunya Pisti'nde 66 tur üzerinden yapılan yarışta Raikkonen, saatte ortalama 187,415 kilometrelik hızıyla mücadeleyi 1 saat 38 dakika 19,051 saniyede birinci olarak tamamladı. Yarışa ilk sırada (Pole position) başlayan Raikkonen bu yarışla birlikte, toplamda 17. grand-prix zaferini elde etmiş oldu.

Ferrari'nin Brezilyalı pilotu, Bahreyn Grand Prix'sinin birincisi Felipe Massa yarışta ikinci olurken, Avustralya Grand Prix'sinin birincisi McLaren Mercedes'in İspanyol pilotu Lewis Hamilton da üçüncülüğü elde etti.

Yarışa ikinci sırada başlayan, 2 dünya şampiyonluğu bulunan Renault'nun İspanyol pilotu Fernando Alonso ise 34. turdan sonra karşılaştığı motor problemi nedeniyle yarış dışı kaldı.

Yarışa altıncı sırada başlayan McLaren Mercedes'in Fin pilotu Heikki Kovalainen da 22. turda sol ön tekerinin patlayıp, aracının bariyerlere çarpması sonucunda, yarışa veda etmek zorunda kaldı. Çarpmanın etkisiyle boynu ve başında ağrılar oluşan Kovalainen, ilk müdahalenin ardından helikopterle hastaneye kaldırıldı. Fin pilotunun durumunun iyi olduğu bildirildi.

Toro Rosso Ferrari'nin Alman pilotu Sebastian Vettel ile Force Indialı Alman Adrian Sutil ise daha ilk turda geçirdikleri kaza nedeniyle yarışa devam edemediler.

Markalar klasmanında ise Ferrari 47 puanla birinciliğe yükseldi.

Sezonun 5. yarışı Türkiye Grand Prix'si, 11 Mayıs Pazar günü İstanbul'da yapılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title