Haberler

İşçi Partisi Diyarbakır'da Miting Yaptı

İşçi Partisi (İp) Tarafından Organize Edilen 'Birlik ve Kardeşlik' Mitingi Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda Yapıldı.

İşçi Partisi (İP) tarafından organize edilen 'Birlik ve Kardeşlik' mitingi Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda yapıldı.

İşçi Partisi tarafından düzenlenen 'Birlik ve Kardeşlik' mitingine yaklaşık 50 il ve ilçeden 70 araçla katılım oldu. İki gündür yapılan miting çağrılarına Diyarbakırlıların ilgi göstermediği görüldü. PKK tarafından bir gün önce kentte dağıtılan ve Diyarbakırlılara "mitinge katılmamaları" yönünde baskı yapılan bildirinin katılımı düşürdüğü yorumları yapıldı. İstanbul, Ankara, İzmir ve Samsun'daki Cumhuriyet Mitinglerindaki satışlarla yüzleri gülen bayrak satıcıları da Diyarbakır'da bekledikleri satışı yapamadı.

Mitingde Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ile Türk İş 7. Bölge Temsilcisi Bayram Balcı ve AKUT yöneticileri de destek verdi. Emniyetin yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekerken, cep telefonlarının çalışmasını engelleyen sistem de devreye sokuldu.

"Millete birlik vatana bütünlük köylüye toprak", "Diyarbakırlım her zaman yanımızda oldun", "Sen aç iken tok yatmak bize haram olsun" dövizlerinin açıldığı mitingde, "Katil ABD Ortadoğu'dan defol" , "Türk Kürt kardeştir Amerika kalleştir" sloganları atıldı. "Millete birlik vatana bütünlük", "Diyarbakır'ımızı kucaklıyoruz yaralarımızı saracağız" pankartlarının açıldığı mitingde, Mustafa Kemal Atatürk'ün Şeyh Sait ile çekilmiş fotoğrafları taşındı. Mitingde metrelerce uzunluktaki Türk bayrağı alandaki üstgeçite asıldı.

50 AKUT üyesinin de katılarak destek verdiği katıldığı miting, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İP Yürütme Kurulu Üyesi Bayram Balcı konuşmasında kimsenin gücünün Türkiye'ye bölmeye yetmeyeceğini kaydetti. Balcı, düzenledikleri mitingin tarihe geçeceğini ve Diyarbakır'dan bütünlük ve zaferin kazanacağını söyledi. Balcı'nın ardından Türk-İş 7. Bölge Şube Başkanı Bahri Koç ve AKUT adına Nasuh Mahruki de konuşma yaparak birlik mesajları verdi.

Mitingde son konuşmayı İP Genel Başkanı Doğu Perinçek yaptı. Perinçek konuşmasına ABD'yi eleştirerek başladı. Diyarbakır'ın ve mitingin, ABD tarafından uydularla izlendiğini söyleyen Perinçek, "ABD gözlerini dört açsın, Diyarbakır burçlarına en büyük Türk bayrağını açtık. Bundan sonra bu bayrağı sürekli dalgalandıracağız. Şu an iktidarda olanlar, milletin geleceğini ABD ve AB'ye satmışlardır. Umudunu ABD ve AB'ye bağlayanlar buraya gelsinler. ABD tarafından ellerine silah verdikleri insanlar bu bayrağın altına gelsin. Hepimiz Kürt ve Türk'üz. Avrupa bize bölünmemiz için dayatıyor. Diyarbakır'da buna karşı bölünme değil, birleşme sağlanacaktır" dedi.

Perinçek'in konuşmasının ardından miting sona erdi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title