Haberler

İran Malı Samand'a Satış Başlamadan Bin Adet Talep Geldi

İran Khodro Company (Ikco) Firması Tarafından Üretilen 'Samand' Marka Otomobillerin Satışının Kasım Ayı İçinde Başlanacağı, Bayilik Verilen İllerde Alınan Ön Taleplerin Bin Aracı Bulduğu Açıklandı.

İran Khodro Company (IKCO) firması tarafından üretilen 'Samand' marka otomobillerin satışının Kasım ayı içinde başlanacağı, bayilik verilen illerde alınan ön taleplerin bin aracı bulduğu açıklandı.

Samand'ın Türkiye Distribütörü MYS Otomotiv'in Genel Müdürü Yiğit Seskır, Samand'ın ithalat izninin alınmasının ardından geçen yaklaşık 2.5 aylık sürede hızla yapılandıklarını ve satışa hazır hale geldiklerini açıkladı. "Bu sürede, 22 ilde bayiliklerimizi verdik. Bu illerde bayilerimizin aldıkları talep şimdiden bine ulaştı. İlk gelen araçlardan almak isteyenler bayilerimize kapora bile ödüyorlar" dedi.

Dünyanın 14'üncü büyük otomobil fabrikası olan IKCO'da üretilen araçların Türkiye'ye gelişinin hızla sürdüğünü, servis, yedek parça, uzman kadroların eğitimi gibi konuların da tamamlanmasıyla birlikte satışa başlayacaklarını belirten Seskır, "Fabrikaya ilk etapta 3 bin araç siparişi vermiştik, satışlar başlamadan gelen yoğun talep nedeniyle bu rakamı 5 bine çıkarmak için görüşmelerimiz sürüyor. Türkiye pazarına büyük önem veriyorlar ve bu nedenle görüşmelerden olumlu sonuç alacağımızı umuyoruz.

Türkiye'ye nakledilecek bir grup aracın fabrikadan çıkışı için büyük bir tören düzenlediler. Onlar da bizim kadar heyecanlılar" diye konuştu.

Bu arada yaklaşık 22 ilde bayi ve servis ağlarının tamamlandığını belirten Seskır, Kasım ayı sonuna kadar 35, Aralık sonuna kadar da 45 ilde bayi ve servis anlaşmalarını tamamlayacaklarını söyledi. Büyük illerde "plaza" diğer illerde 400 metrekarelik showroom, aynı zamanda servis yapılanması aradıkları bayilerin faaliyet gösterecekleri bölgedeki ticari itibarlarının da en önemli kriterleri olduğunu vurgulayan Seskır, "Türkiye'de satılacak Samand markalı araçlar için IKCO fabrikasındaki işçiden,

mühendise, üst düzey yöneticiye kadar herkes büyük bir heyecan içinde. Bayilerimizin de bu heyecanı bizlerle paylaşacak yapıda olmasını arzu ediyoruz. Bugüne kadar bayilik verdiğimiz noktalarda tüm kriterlerimize uygun kişiler bulduğumuz için içimiz çok rahat, hedefimiz tüm illerde markamızı bu kriterlere uygun ekiplere teslim etmek" diye konuştu.

İstanbul'da 6, Ankara'da 3, İzmir'de 2, diğer illerde birer bayilik vermeyi planladıklarını belirten Seskır, 19.900 YTL'den satışa sunulacak Samand LX modelinde bulunan sürücü hava yastığı, ABS, klima, yarı elektrikli ön koltuklar, alarm, CD-MP3 çalar, uzaktan kumandalı merkezi kilit, elektrikli camlar, çelik jant, elektrikli ve ısıtmalı aynalar, sis farları ve park mesafe sensörleri gibi özelliklerin bu aracı Türkiye'de bugüne kadar bulunmayan yeni bir sınıfa taşıdığını vurguladı. MYS Otomotiv Genel

Müdürü Yiğit Seskır, "Samand'ın yanı sıra IKCO firması tarafından üretilen 'Soren' ve 'Pars' modellerini de önümüzdeki dönemde Türkiye'ye getireceğiz'' şeklinde konuştu.

(İHS-MEF-MEF-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title