Haberler

İran'dan Bir Haftada İki Ziyaret

İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in Ankara Ziyaretinin Hemen Sonrasında İran'dan Bir Hafta İçinde Önce Meclis Başkanı Gholam Ali Haddad Adel Ardından da Dışişleri Bakanı Manoşer Muttaki Türkiye'ye Gelecek.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in Ankara ziyaretinin hemen sonrasında İran'dan bir hafta içinde önce Meclis Başkanı Gholam Ali Haddad Adel ardından da Dışişleri Bakanı Manoşer Muttaki Türkiye'ye gelecek.

Türkiye'ye Tahran'dan ilk ziyareti Meclis Başkanı Gholam Ali Haddad Adel gerçekleştirecek. Yarın Konya'ya gelecek olan Adel ve beraberindeki Meclis heyetini Konya Havalimanında, Konya milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Harun Tüfekçi ve Konya Valisi Atilla Osmançelebioğlu karşılayacak.

18 Şubat Pazar günü Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenecek Sema Gösterisini izleyecek olan Adel, 16.30'da Ankara'ya hareket edecek. Konuk heyet, Esenboğa Havalimanı'nda TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin tarafından karşılanacak.

19 Şubat Pazartesi günü TBMM'yi ziyaret edecek olan İran Meclis Başkanı, 10.30'da TBMM Başkanı Bülent Arınç'la bir araya gelecek. Arınç ve Adel arasındaki ikili görüşmelerin ardından heyetler arası temaslar yapılacak.

Türkiye-İran Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı AKP Batman Milletvekili Ahmet İnal da Adel ve beraberindeki heyet onuruna bir öğle yemeği verecek.

Adel, saat 14.30'da da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından kabul edilecek. 19.30'da TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın vereceği akşam yemeğine katılacak Adel ve beraberindeki heyet, 21.45'te Türkiye'den ayrılacak.

MECLİS BAŞKANI ARDINDAN DIŞİŞLERİ BAKANI GELECEK

Ancak İran Meclis Başkanı'nın Türkiye'den ayrılmasından birkaç saat sonra İran Dışişleri Bakanı Manoşer Muttaki, Türkiye'ye gelecek.

20-21 Şubat 2007 tarihleri arasında Ankara'da olacak Muttaki, Türkiye-İran Karma Ekonomi Komisyonu Toplantısı'na, Eş Başkan Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen ile birlikte katılacak. Muttaki, daha sonra Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile de bir görüşme gerçekleştirecek.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in Ankara ziyareti sırasında gündeme gelen İran ve Nükleer kriz ile Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın İran'ın füzelerinden tedirgin oldukları açıklamasının hemen ardından gerçekleşecek ziyarette, bu konuların yanı sıra Orta Doğu ve terör konularının da gündeme gelmesi bekleniyor.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title