Haberler

Irak Ordusundan Basra'da Gövde Gösterisi

Irak'ın Güneyindeki Basra'da Şii Milislerine Karşı Yürütülen Operasyonun Komutanının Önderliğindeki Bir Askeri Konvoy, Mehdi Ordusunun Kentteki Karargahlarından Birinde Gövde Gösterisi Yaptı.

Irak'ın güneyindeki Basra'da Şii milislerine karşı yürütülen operasyonun komutanının önderliğindeki bir askeri konvoy, Mehdi ordusunun kentteki karargahlarından birinde gövde gösterisi yaptı.

Operasyonu yöneten Korgeneral Muhan El Fayreci liderliğindeki askeri konvoy, trafiğe açılmasından önce Hayaniye bölgesine girdi. Askerler güç gösterisi olarak havaya ateş açtı.

Irak ordusu, Amerikalı askerlerin desteğiyle başta Basra ve başkent Bağdat olmak üzere Irak'ın çeşitli kentlerinde Şii milislerine yönelik operasyonlar başlatmıştı.

25 Martta başlayan operasyon için bizzat Basra'ya giden Irak Başbakanı Nuri El Maliki, dün Bağdat'a dönmeden önce yaptığa açıklamada, operasyonun başarılı olduğunu söylemişti.

Öte yandan Irak polisinin başkentin iki ayrı bölgesinde dün 2 ceset bulduğu bildirildi. Polis, Bağdat'ın güneyindeki Mahmudiye'de ise silahlı kişilerin bir öğretmeni öldürdüğünü, saldırıda öğretmenin oğulunun da yaralandığını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title