Haberler

İlkokul öğrencisi yolda yürürken Osmanlı'ya ait bir tarihi eser buldu

Güncelleme:

İzmir'de ailesiyle birlikte çıktığı doğa yürüyüşü sırasında yerde bir seramik bulan 2. sınıf öğrencisi Elif Suna Kaya, elindekinin Osmanlı'ya ait bir pipo olduğunu öğrendi. Tarihi eseri Çeşme Kalesi Müze Müdürü'ne teslim eden küçük kız, örnek davranışından dolayı tebrik edildi.

Namık Kemal İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Elif Suna Kaya, ailesi ile birlikte doğa yürüyüşü yaparken yerde bir seramik buldu. Elif Suna Kaya, bulduğu seramiği babası Aydın Kaya'ya gösterdi. Kaya, seramiğin tarihi eser olabileceğini düşünerek, cep telefonu ile fotoğrafını çekip müze müdürü Sevgi Soyaker'e gönderdi.

SERAMİK OSMANLI'YA AİTMİŞ

Çeşme Kalesi Müze Müdürü Sevgi Soyaker'in seramiğin 18. yüzyıl dönemi Osmanlı Piposu olduğunu söylemesi üzerine Elif Suna Kaya, annesi ve ablasıyla birlikte Çeşme Kalesi Müze Müdürlüğüne giderek Osmanlı Piposunu Müze Müdürü Sevgi Soyaker'e teslim etti.

İlkokul öğrencisi yolda yürürken Osmanlı'ya ait bir tarihi eser buldu

OKUL MÜDÜRÜ ÖRNEK DAVRANIŞINDAN DOLAYI TEBRİK ETTİ

Müze Müdürü Soyaker, teslim aldığı Osmanlı Piposunu müze envanterine kaydettirirken, küçük öğrenciyi de örnek davranışı nedeniyle tebrik etti. Soyaker, bu tip tarihi eserlerin bulunduğunda müzeye getirilmesinin önemine dikkat çekerek, Elif Suna Kaya'nın ve ailesinin duyarlılığının örnek olmasını diledi. Müze Müdürü Soyaker, küçük öğrenciyi ve ailesini daha sonra müzeyi gezdirerek, tarihi eserlerin korunarak gelecek nesillere nasıl aktarıldığını anlattı.

İlkokul öğrencisi yolda yürürken Osmanlı'ya ait bir tarihi eser buldu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Osmanlı Aydın Haberler

500

Yorumlar (13)

AAAA:

ÇOCUĞA İNSAN Bİ ÖDÜL VERİR TEŞEKKÜR EDMİŞ O NE ÖYLE YA KÜÇÜKTE OLSA Bİ MEBLA PARA VERİLMESİ GEREKİRDİ YA

14
1
yanıtYanıtla
KAMATA:

Bedavaya aldı müze onu, sonra neden kaçak kazı yapılıyor diye şikater edresiniz. O pipo Amerika''da bulunsa idi 100, 000 dolara satılır bulan kıza da 75, 000 dolar verilirdi.

15
0
yanıtYanıtla
BİTLİSLİ:

AFERİN İNSAN EVLADİ

11
1
yanıtYanıtla
Memleketim:

Waybe memleketimde cocuklar cok akilli ama nedense büyüyünce katil oluveriyorlar. Büyüklerinin buldugu birseyi cocugumuz buldu diye bu yasda havaya sokarsaniz yarin basiniza bilmem ne eder. Biraz dürüst olun. Herseyiniz hava.

10
1
yanıtYanıtla
Gardi:

Bence öğrenciye ve ailesine 1''er yıllık müze kart verilmeli

10
0
yanıtYanıtla
KUZEYİN UŞAĞI:

kuzum benim. . HELAL BE. . . . . . . . .

8
1
yanıtYanıtla
KARADEBİZ:

He helal çocuk olduğu için aklı ermemiş sen bulsaydın öyle olmazdı ha uşağım.

yanıt2
yanıt0
DÜZELTMEN (KARADENİZ):

KARADEBİZ. . . . . benim yarım akıllı evladım. . . . KARADESİZ olacaktı düzelt. . . . hadi dinden imandan çıkarma insanı ha evladım. . . . . . . . düzelt. . . . . . .

yanıt0
yanıt0
35bucuk:

dünya Malı dünyada kalırmış aga altından da olsan sonun toprak olacak

8
0
yanıtYanıtla
Dedektörcü:

Para edecek altın v.s olsaydı vermezdi.

2
4
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title