Haberler

İlk Dış Kaynaklı Kanalizasyon Projesinde Anlaşma Sağlandı

Alman Kalkınma Bankası ile Fethiye Belediyesi, Fethiye Çukuru'nun Kanalizasyon Problemini Ortadan Kaldıracak 2. Etap Kanalizasyon Projesi Konusunda Uzlaşmaya Vardı.

Alman Kalkınma Bankası ile Fethiye Belediyesi, Fethiye Çukuru'nun kanalizasyon problemini ortadan kaldıracak 2. Etap Kanalizasyon Projesi konusunda uzlaşmaya vardı.

Alman Kalkınma Bankası projeye 28 milyon euro kredi desteği verirken, yasal prosedürler tamamlanarak proje 2008 yılı yatırım programına alındı. Proje inşasına 2008 yılı sonbahar aylarında başlanması planlanıyor.

Fethiye'ye 2007 Temmuz ayında gelen Alman Kalkınma Bankası (KFW) Proje Sorumlusu ve Banka Temsilcisi bayan Josefina Thom ve Proje Mühendisi Dirk Vallerien, Fethiye'nin kanalizasyon problemini çözmek için Başkan Behçet Saatcı ile ikinci kez masaya oturdu.

2008 yılı içerisinde bu projenin hayata geçeceğini söyleyen Behçet Saatcı, "Türkiye'de dış kaynaklı ilk kanalizasyon projesi olması bakımından bu önemlidir. Yasal prosedürleri tamamlayarak 2008 yılı yatırım programına aldırdık. Bundan sonra ön ihale var. Fizibilite raporu hazırlanacak. 2008 Sonbaharında başlayacak proje ile Fethiye'nin kanalizasyon ve atık su sorunu çözülmüş olacak. Artık denizimiz ve yeraltı su kaynaklarımız kirlenmeyecek" dedi.

Alman Kalkınma Bankası yetkilisi Josefina Thom ise, bunun örnek bir proje olacağını belirterek "Kırsal kesimleri de şehrin merkezine biraz uzak olan bölgeleri de su ve atık suya bağlanabilmesi için güzel bir örnek olacak. Burada da başkanımızın ileri görüşlülüğü büyük ve önemli bir rol oynuyor. Ümit ediyorum Türkiye için örnek bir proje teşkil edecektir" diye konuştu.

(FD-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title