Haberler

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı: "Unutulmamalıdır Ki Her İnsan Engelli Adayıdır"

Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Engelliler Haftası programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, “Engelli olmak hiç kimsenin tercihi değildir” dedi.

Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Engelliler Haftası programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, "Engelli olmak hiç kimsenin tercihi değildir" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Engelliler Haftası münasebetiyle bir program düzenlendi. Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk ve çok sayıda aile ve okul öğrencileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, asıl önemli olanın engelli veya engelsiz olmak değil, insan olmak olduğunu vurguladı. Elmalı, engelli vatandaşların söz konusu olduğunda devletin resmi kurumları ve sivil toplum kuruluşları olarak vatandaşlara hizmet etmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarının altını çizerek: "İlimizde 9 okulun yanında, 32 tane Rehabilitasyon Merkezi, kaynaştırma, evde eğitim ve özel eğitim merkezlerimizle 8 bin 521 öğrencimiz eğitim almaktadır. Biz diyoruz ki asıl engelli, karşısına bir zorluk çıktığı zaman hemen pes eden, onu aşmak için mücadele etmeyendir. Engelliler için yaptığımız her hizmetin bir gün kendimize de lazım olabileceğini unutmayalım" dedi.

"Onları sahiplendiğimiz zaman, onların hayatını engelsiz hale getirebiliriz"

Toplumun uzatacağı sıcak bir dost elinin onların iyi hissetmesini ve içindeki cevherin ortaya çıkması için çok önemli olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, onların herkes gibi normal bir hayat sürmelerinin ancak toplumsal duyarlılığının oluşturulmasıyla mümkün olacağını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından okul öğrencileri düzenledikleri gösteriler ile gelen izleyicilere keyifli anlar yaşattılar. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Engelliler Haftası Osman Elmalı Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title