Haberler

İhd'den CHP'ye "Özgür Gündem" Eleştirisi

İnsan Hakları Derneği (İhd) İstanbul Şubesi, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a Açık Mektup Yazarak, CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu'nun Yayını Durdurulan Özgür Gündem Gazetesinin Tamamen Kapatılması Talebini Ağır İfadelerle Eleştirdi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, bir CHP milletvekilinin Ülkede Özgür Gündem Gazetesi’nin yayınının tamamen durdurulmasını istemesinin, kendine “sosyal demokrat” diyen bir partiye yakışmadığını belirterek, “Dünyadaki gelişmelerin tersine baskıcı ve statükocu yönetim biçimlerinde ısrar etmek sosyal demokratların değil, faşistlerin, ırkçıların ve statükocu tahammülsüzlerin işidir. Baskıda ısrar, halklar arasındaki düşmanlığın da körüklenmesine katkı sunar” açıklamasında bulundu.

İHD İstanbul Şubesi tarafından, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a hitaben yazılan “Cumhuriyet Halk Partisi’ne Açık Mektup” başlıklı yazıda, CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu’nun Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün cevaplandırması istemiyle sunduğu soru önergesinde, ikinci kez yayını durdurulan Ülkede Özgür Gündem Gazetesi’nin tamamen kapatılmasını istemesi eleştirildi. Mektupta, durdurma kararının, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın Ülkede Özgür Gündem gazetesine ilişkin sözlerinin ardından gelmesinin de hukuk devleti açısından şüphe ve kaygı ile izlenmesi gereken bir durum olduğu kaydedildi.

Dünyadaki birçok sosyal demokrat siyasi partinin ülkelerinde ifade ve inanç özgürlüğü gibi konularda mücadele verirken, Türkiye’de tam tersi bir durum olduğunun savunulduğu mektupta, Baykal’a hitaben şu görüşlere yer verildi:

“Sayın Baykal; Genel Başkanı bulunduğunuz, Sosyalist Enternasyonal üyesi, sosyal demokrat olduğunu her fırsatta ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi’nin tutumu bu hak ve özgürlüklerin kısıtlanması yönündedir.

Partiniz Aydın Milletvekili Sayın Özlem Çerçioğlu’nun Dış İşleri Bakanı Sayın Abdullah Gül’ün cevaplandırması istemiyle sunduğu soru önergesinde, Özgür Gündem Gazetesinin yayının tamamen durdurulmasını istemesi bu tutumun son örneğidir. Dünyadaki gelişmelerin tersine baskıcı ve statükocu yönetim biçimlerinde ısrar etmek sosyal demokratların değil, faşistlerin, ırkçıların ve statükocu tahammülsüzlerin işidir. Baskıda ısrar, halklar arasındaki düşmanlığın da körüklenmesine katkı sunar.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title