Haberler

Hüseyin Aygün'ün Basın Toplantısı (2)

Serbest bırakılan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, "Bu eylemi yapan arkadaşlar, bu ülkenin genç arkadaşları."

Serbest bırakılan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, "Bu eylemi yapan arkadaşlar, bu ülkenin genç arkadaşları. Ölen bütün çocukların bu ülkenin çocukları olduğunu, savaşın gereksiz olduğunu söylediler" dedi.

Serbest bırakılmasının ardından Seyit Rıza Parkı'nda basın açıklaması yapan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, "2 günlük dağ maceram bu akşam sona erdi. Bu eylemi yapanlar, siyasi propaganda olarak yaptıklarını ifade etti. Dağdaki saatler boyunca bana son derece saygılı davrandılar. Bu eylemi yapan arkadaşlar, bu ülkenin genç arkadaşları. Ölen bütün çocukların bu ülkenin çocukları olduğunu, savaşın gereksiz olduğunu söylediler. 'Biz de yürüttüğümüz mücadelenin çok anlamsız olduğunu biliyoruz' dediler" diye konuştu.

Grubun CHP'nin yeni Kürt politikasından memnun olduğunu söylediğini belirten Aygün, yine de kendisinden bağımsız siyaset yapmasının istendiğini kaydederek, "Bağımsız bir kimlikle siyaset yaparsam mutlu olacaklarını söylediler. Ben de silahların gölgesi altında böyle bir karar vermeyeceğimi söyledim. Yeni CHP'de siyasete devam edeceğimi söyledim" ifadelerini kullandı.

" 'BURADA BULUNAN KARDEŞLERİNİ UNUTMA ABİ' DEDİLER"

Kendisine kötü davranılmadığını kaydeden CHP Milletvekili Aygün, "Bana yönelik herhangi bir tehdit yok. Son derece saygılı ve anlayışlı bir muamele vardı...Bana karşı zor kullanılmadı. Bana silah bile doğrultmayacaklarını söylediler. Normalde direnebilirdim. Silah kullanacaklarını sanmıyorum ancak arkadan gelen arabalar çoğalınca kimsenin can güvenliğini tehdit etmek istemedim" diye konuştu.

Kendisini kaçıranların genç bir grup olduğunu, hepsinin evlerine geri dönmek istediğini gördüğünü söyleyen Aygün, "6-7 kişilik genç kişilerdi. Keşke bu toplumun içinde yer alsalar da üniversite okusalar…Giderken sarıldılar, öptüler. 'Burada bulunan kardeşlerini unutma abi' dediler" ifadelerini kaydetti. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hüseyin Aygün Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title