Haberler

Heyelanın Vurduğu Mahallede Tahliye İşlemi Başladı, Vatandaşlar Evlerini Boşaltırken Gözyaşlarına Boğuldu

Güncelleme:

Ordu'nun Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelanda 22 bina ile 1 cami tamamen yıkılırken 61 binadaki 80 konut tahliye edildi. Heyelan nedeniyle tedirgin olan mahalle sakinleri, evlerinden eşyalarını taşırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Ordu'nun Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelanla 22 bina ile 1 caminin yıkıldığı, 61 binadaki 80 konutun tahliye edildiği Sağlık Mahallesi sakinleri, evlerinden eşyalarını gözyaşlarıyla taşıyor. AFAD ekiplerinin hasar tespit çalışması başlattığı mahallenin zemin etütleri çıkarılıyor.

22 BİNA VE 1 CAMİ TAMAMEN YIKILDI

Ordu'nun Aybastı ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi'nde 2015 yılında küçük çaplı heyelan meydana geldi. Daha önce 3 kez zeminde etüt çalışması yapılan mahalledeki binalarda 3 ay önce de çatlaklar oluştu. Bunun üzerine 17 bina tahliye edildi. 89 binanın olduğu mahallede önceki gün meydana gelen heyelanda 22 bina ile 1 cami tamamen yıkıldı.

BİNALARDAN EŞYALARINI TAŞIYAN VATANDAŞLAR GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Heyelan tehdidi nedeniyle dün girişlerin yasaklandığı mahalleye bugün girişlere kısmen izin verildi. Tahliye kararı verilen yıkılmayan binalardan eşyalarını taşıyanlar, evlerinden gözyaşlarıyla ve hüzünle ayrılıyor. Eşyalarını akrabaları ve komşularının evlerine geçici olarak taşıyanlar, bir an önce afet konutları yapılmasını istiyor.

İLÇEYE TANKERLERLE SU TAKVİYESİ YAPILIYOR

İlçenin su ihtiyacını karşılayan içme suyu tesisi arıtma tahliyesinin mahalleden geçmesi nedeniyle ilçede su sıkıntısı da yaşanıyor. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı OSKİ tarafından tankerlerle ilçedekilere su takviyesinde bulunuluyor.

AFAD ile İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü teknik elemanları tarafından mahalle zemininde etüt çalışması başlatıldığı, çalışmaların devam ettiği belirtildi.

VATANDAŞLAR TEDİRGİN

Mahallede heyelan tehdidinin devam etmesi nedeniyle vatandaşların da halen tedirgin olduğu gözlendi. AFAD ekipleri mahallede hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile AFAD Başkanlığı'ndan bir heyetinde Ordu'ya gelerek afet bölgesinde incelemeler yapacağı, hazırlanacak olan rapor doğrultusunda da ilave tedbirlerin değerlendirileceği belirtildi.

BELEDİYE BAŞKANI GEÇTAN: CAN KAYBIMIZ YOK, YIKILAN BİNALAR VAR

Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, heyelan meydana gelmeden önce mahallede tedbirler alındığını ve binalarda vatandaşların tahliye edildiğini belirterek, "Çok şükür can kaybımız yok. Daha önce binalarda çatlaklar oluşunca tedbir amaçlı tahliye etmiştik. Yıkılan binalar var, inşallah bununla kalır. Şükür Allah'a hiç kimsenin burnu kanamadan boşaltma işlemlerini tamamlamıştık. Devletimiz burada, tespitler yapıldı. En kısa sürede vatandaşlarımızın zararları giderilecek" dedi.

Heyelanın Vurduğu Mahallede Vatandaşlar Evlerini Boşaltırken Gözyaşlarına Boğuldu

"HEYELANDAN ÇOK KORKTUK, YARDIM BEKLİYORUZ"

Mahalle sakinlerinden Salih Efe, "Evlerden eşyaları taşıyoruz başka binalara götüreceğiz. Heyelandan çok korktuk. Yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Heyelan felaketinin yaşandığı bölgeden kareler;

Heyelanın Vurduğu Mahallede Vatandaşlar Evlerini Boşaltırken Gözyaşlarına Boğuldu

Heyelanın Vurduğu Mahallede Vatandaşlar Evlerini Boşaltırken Gözyaşlarına Boğuldu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aybastı AFAD Ordu Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (28)

kemal:

iyi olmuş beter olsunlar bunlar akıllanmaz orada kaç kez heyelan oldu gene birkaç katlı evler artarak çoğaldı. bilerek heyelan yerine dere yataklarına evler yapıp yıkılanlara acınmaz. gene yapıyorlar gene yıkılıyor canlar gidiyor gene hep devlete masraf

6
15
yanıtYanıtla
Hümeyra:

Aaa cok ayip ama, Sizi Allaha havale ediyorus, Allah seni Bildigi gibi yapsin

yanıt4
yanıt2
MUSTAFA:

KEMAL , çok ayıp . . . Çook. . . Devlete masraf diyorsun da . Müsadeyi veren belediyeler . Hangi belediyelik ise o suçlu . Zemin etütü yapılıyor , nasıl ruhsat veriyorlar

yanıt3
yanıt0
KARGOCU:

Allah yar ve yardımcıları olsun.

17
0
yanıtYanıtla
ALANKENTLİ:

Allah şu ramazan gününde hepsine yardımcı olsun inşallah.

16
0
yanıtYanıtla
Gözükara:

Dere yataklarina heyalen tehlikesi olan yere devlet xaütirmayin diye bagirirken devlet memuruna tasls sopayla karsi koyarsaniz hukuk adalet tanimazsaniz allah da sizin belanizi verir kim bilir evlerin yapi ruhsati da yokdur var ise kim ve nasilverdi hasari suclu ödesin devletde herşeye maydonoz olmasin

8
6
yanıtYanıtla
ALİ CA:

EV İÇİN DEPREM SİGORTASI ALTINDA PARA ÖDEME YAPIYORUZ

yanıt0
yanıt1
Adınızı Yazın:

ALLAH HERKEZİN YARDIMCISI OLSUN İNŞALLAH

11
0
yanıtYanıtla
mühendis:

bu alkışlayan k ler kimdir merak ediyorum

9
1
yanıtYanıtla
KAYMAKAM BEY:

BU GÜLENLER KİMLERDİR BEN ONU MERAK EDİYORUM. . :( :(

yanıt4
yanıt0
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title