Haberler

Hdp Davasında CHP Eski Başkanı Emrah Doğu Savunma Yaptı

Fethiye’de, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Başkanlığının açılışı sırasında yaşanan gerginlik ve parti tabelasının indirilmesiyle sonuçlanan olaylarla ilgili olarak 118 kişinin yargılandığı davanın üçüncü duruşması görüldü.

Fethiye'de, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Başkanlığının açılışı sırasında yaşanan gerginlik ve parti tabelasının indirilmesiyle sonuçlanan olaylarla ilgili olarak 118 kişinin yargılandığı davanın üçüncü duruşması görüldü. Davaya şüpheli olarak katılan CHP eski İlçe Başkanı Emrah Doğu savunma yaptı.

2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, 9 Mart 2014'te Fethiye'de yaşanan olaylarda HDP İlçe Başkanlığının açılışına engel olmak, siyasi hakların kullanılmasını engellemek, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, polise mukavemet ve mala zarar vermek gibi suçlardan dava açılan 32 tutuksuz sanıktan 19'unun savunması alındı. Duruşmaya, davacı avukatları ile HDP Fethiye Eş Başkanı Aslı Yantaş ve işyeri sahibi Müşteki A.T katıldı. Davaya şüpheli olarak katılan CHP eski İlçe Başkanı Emrah Doğu da ifade verdi. Sanıklar savunmalarını yaparken zaman zaman davacı avukatlarıyla tartışma yaşadıkları duruşma 4,5 saat sürdü.

Sanık R.İ savunmasında, "PKK bayrağı asılmasına karşı çıkmak protesto hakkımızı kullanmak için olay yerine gitmiştim. HDP mitinglerinde PKK bayrağı gösteriliyor polise tokat atılıyor biz bu durumları protesto etmeye gittik HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş'ta akşam televizyonda Fethiyeliler için it sürüsü dedi benim daha önce verdiğim ifadelerim doğrudur. Protesto alanında solcusuda sağcısıda vardı. Emrah Doğu ve ben insanları yatıştırmaya çalıştık. Türklüğümüzden gurur duyuyorum. Ama soykırıma Türkler uğramaya başladı" dedi.

Günün duruşmasında B.S, C.Y, D.V.K, E.F, F.T, H.Ç, İ.A, İ.Ö, M.A.G, M.H, Ö.K, R.C.K, S.A, Y.M.A, Y.C, T.Ş, Ş.K isimli şüpheliler, savunmalarında sosyal medyadan HDP binasının açılışının yapılacağını öğrendiklerini, protesto haklarını kullanmak için olay yerine gittiklerini, polise taş atmadıklarını milliyetçilik hakkını savunduklarını amaçlarının açılışı protesto etmek olduğunu iddia etti. Bu arada İ.A isimli şüpheli, "PKK bayrağı asılacak" dedikleri için bu protesto eylemine katıldığını, bu yüzden pişman olmadığını ancak HDP'nin siyasi bir parti olması nedeniyle pişman olduğunu söyledi.

118 sanıklı duruşmada tutuksuz yargılanan CHP eski İlçe Başkanı Emrah Doğu ise, savunmasında olay günü parti binasında bulunduğu sırada partili bir büyüğün araması sonucu CHP'li gençlerinde HDP ilçe binası protestosuna katılmakta olduğunu öğrenince bölgeye gittiğini ifade etti. Yaşanabilecek olumsuzlukları engellemek adına orada bulunduğunu kaydeden Emrah Doğu; "Olaylar akşamda devam edince emniyet müdürü beni aradı. Burada olaylar büyüyor partinize mensup gençler varsa bunları durdurunuz dedi. O anda Kaya köyden geldim. Eski cezaevi yakınında aracımı park ettim. Kalabalık içinde gençler tartışıyorlardı. Elimizden geldiği kadar onları yatıştırmaya çalıştım. Bu konuda elimizde CD var. Bu CD'yi ibraz ediyorum" dedi.

Mahkeme Hakimi Mustafa Baştaş tarafından dosyada bulunan kendisine ait fotoğraflar gösterilen Doğru, "Evet bu fotoğraflar bana aittir. Gençleri yatıştırmaya çalıştığımın ispatıdır" diye cevap verdi. Doğru, HDP avukatının "CHP İlçe Başkanı görevinizden bu olay üzerine mi alındınız?" sorusuna ise "Hayır. Ben yerel seçimlerden 7-8 ay sonra alındım. Bu konuda resmi bir yazı almadım. Sadece parti yetkililerinden Tekin Bingöl ile yaptığım sohbette yerel seçimleri kaybetmemizin faturasının bana kesildiğini söyledi. Bende belediye meclis listesini yönetim kurulundaki arkadaşlarla birlikte yaptık. Birinci olduk. Belediye başkanı adayımızı siz atadınız dedim. Bu yüzden görevden alındım" diye cevap verdi.

HDP avukatının "Tabelanın indirilmesini neden önleyemediniz?" şeklindeki soruya "Bu sorunun muhatabı ben değilim" diye cevaplayan Doğru'nun avukatı Selim Arıhan ile HDP avukatları arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Tartışmayı hakim sonlandırdı. Dava diğer sanıkların savunmalarının alınması ve delillerin toplanması için 3 Kasım 2015 tarihine ertelendi.

Duruşma sonrası açıklama yapan şüphelilerden R.İ, "Biz olay günü protesto etmeye gittik. Ancak Selahattin Demirtaş Fethiyeliler için ağır hakaretler yaptı. Türklüğümüzle gurur duyuyoruz. Ama Türkler olarak soykırıma uğruyoruz" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Asliye Ceza Mahkemesi Emrah Doğu Fethiye Politika Güncel Haberler

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Aziz Yıldırım gemileri yaktı! Mourinho'dan sonra Romelu Lukaku'yu da bitirdi

Aziz Yıldırım gemileri yaktı! Mourinho'dan sonra Romelu Lukaku'yu da bitirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title