Haberler

Hastanedeki Kriz, Müdürün Görevden Alınmasıyla Sona Erdi

Bursa'da Tıbbi Malzeme Alımı Yapılamadığı İçin Ameliyatların Yapılamadığı Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ndeki Kriz, Hastane Müdürü Zekai Yalçındağ'ın Görevden Alınmasıyla Sona Erdi. Daha Önce Başhekim Osman Naci Çelik ile Uyumlu Olarak Çalışan Salim Özdağ Yeniden Göreve Getirildi. Yetkililer, Yarından İtibaren Tıbbi Malzeme Alımı Yapılacağı ve Ameliyatların Normal Olarak Devam Edeceği Bildirildi.

Bursa'da tıbbi malzeme alımı yapılamadığı için ameliyatların yapılamadığı Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ndeki kriz, hastane müdürü Zekai Yalçındağ'ın görevden alınmasıyla sona erdi. Daha önce Başhekim Osman Naci Çelik ile uyumlu olarak çalışan Salim Özdağ yeniden göreve getirildi. Yetkililer, yarından itibaren tıbbi malzeme alımı yapılacağı ve ameliyatların normal olarak devam edeceği bildirildi.

Yaklaşık 1,5 ay önce göreve başlayan Hastane Müdürü Zekai Yalçındağ, malzeme alımındaki prosedürü değiştirmek istemiş, yaşanan kriz sebebiyle tıbbi malzeme alımı yapılamamıştı. Ameliyat olmayı bekleyen onlarca hasta da, malzeme alınamadığı için mağdur olmuştu. Hasta yakınlarının şikayeti üzerine soruşturma başlatan Bursa Valiliği, Hastane Müdürü Zekai Yalçındağ'ı görevden alınarak Sağlık Bakanlığı emrine atadı. Yerine ise eski müdür Salim Özdağ'ın getirildiği öğrenildi. Hastanedeki görev değişikliğinin ardından malzeme alımlarının yarından itibaren yapılacağı ve ameliyat olmayı bekleyen hastaların da sıkıntısının giderileceği bildirildi.

(İHS-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title