Haberler

Hamile kadın koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti, bebeği ameliyatla kurtarıldı

Güncelleme:

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yaşayan ve kocası ile birlikte korona virüs nedeniyle tedavi altına alınan 8 aylık hamile kadın hayatını kaybetti, bebeği ise ameliyatla kurtarıldı.

Dünyada 37 bin kişinin ölümüne yol açan koronavirüs Türkiye'de de 168 can aldı. Türkiye'de 10 bin 827 kişiye bulaşan koronavirüs Kocaeli'de yaşayan hamile bir anneyi de hayattan kopardı.

KRONİK BRONŞİT HASTASI ANNE ÖLDÜ, BEBEĞİ KURTARILDI

Edinilen bilgilere göre, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yaşayan Recep Aydın ve 8 aylık hamile olan eşi Betül Aydın'ın (38), kaldırıldıkları Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan korona virüs test sonuçları pozitif çıktı. Hastanede tedavi altında alınan çiftten kronik bronşit hastası olduğu öğrenilen Betül Aydın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Betül Aydın'ın 8 aylık bebeği ise ameliyatla kurtarıldı. Bebek, kuvöz ile İstanbul'da bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı.

EŞİ HASTANEDE TEDAVİ GÖRÜYOR

Betül Aydın'ın cenazesi ise yapılan işlemlerinin ardından, Kartepe ilçesinde bugün toprağa verildi. Betül Aydın'ın eşi Recep Aydın'ın ise Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

TÜRKİYE'DEKİ SON DURUM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye'deki koronavirüs vaka ve ölü sayısına ilişkin güncel verilerini Twitter hesabından paylaştı. Bakanlığın verilerine göre, son 24 saatte 11 bin 535 test yapıldı ve bin 610 yeni tanı kondu. 37 kişi ise koronavirüsten hayatını kaybetti. Açıklanan son verilerle birlikte Türkiye'de yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 168'e, toplam vaka sayısı ise 10 bin 827'ye yükseldi.

YOĞUN BAKIMDAKİ HASTA SAYISI 725'E YÜKSELDİ

Bakanlığın verilerine göre yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısı 157 artarak 725'e yükseldi. Dün yoğun bakımdaki hasta sayısı 568 olarak açıklanmıştı.

162 HASTA İYİLEŞTİ

Bakanlığı açıkladığı veriler arasında sevindiren sayılar da var. Buna göre ülkemizdeki koronavirüs hastalarının 162'i ise iyileşerek taburcu oldu.

TOPLAM TEST SAYISI 76 BİNİ GEÇTİ

Salgınla ilgili en çok merak edilen konulardan biri de test sayısı. Verilere göre, son 24 saatte 11 bin 535 test yapıldı. Ülkemizde koronavirüs hastalarına bugüne kadar yapılan test sayısı ise 76 bin 981 olarak açıklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Kartepe Aydın Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (28)

Cemalccc:

Yahu sokağa çıkma yasağı gelsin artık yeter Ya ... 15 gün kimse açtıktan ölmez. Günde 1 öğün yemek yer hayatta kalır . 30 paket makarna bir aileye 1 ay yeter . 100 tl eder 30 makarna . Çanakkale savaşında ki menüyü hatırlayın...ki zorluk çekecek hane sayısı 1en fazla 10 bin kişidir . Herkes komşusuna akrabasına sahip çıkacaktır

36
3
yanıtYanıtla
CANAN:

Makarnayı sen ye. Şeyma ve Karatay Hoca unlu lşşekerli yemeyin diyor. Kelle paça verilsin halka.

yanıt5
yanıt19
Cengiz:

Salgının 15 günde biteceğini mi zannediyorsunuz. Keşke o kadar basit ve kolay olsaydı

yanıt4
yanıt1
okmeydanlı:

niye abdestli değilmiymiş?

3
28
yanıtYanıtla
GAMZE:

Terbiyesizliğe gerek yok ölmüş kadın ölmüş bunu idrak etmek bu kadar mı zor?

yanıt3
yanıt0
Vatandas:

Devlet halkini korumakla yukumludur. 1 vatandas icin sinir otesi operasyonlar duzenleyen devlet bunca can tehlilede iken ust duzey guvenlik tedbirleri almasi gerekir diye dusunuyorum.

17
11
yanıtYanıtla
Reis:

Ben kanala tedbir alıyorum zaten

yanıt1
yanıt0
Gülcan:

Ne yapmasını istersin çok bilmiş

yanıt1
yanıt1
Bozok:

Hamileyken Doğum esnasında yada Lohusayken vefaat eden mümin kadın Şehittir!

24
0
yanıtYanıtla
osman:

Hee hee oyle

yanıt1
yanıt2
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title