Haberler

Hakkarili Çocuklara Motosiklet Sürüş Eğitimi

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından başlatılan çalışma kapsamında Hakkarili çocuklara motosiklet sürüş eğitimi verildi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından başlatılan çalışma kapsamında Hakkarili çocuklara motosiklet sürüş eğitimi verildi.

Bay köyü yakınlarındaki Süleyman Demirel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu bahçesinde düzenlenen eğitim programına, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar, başkan yardımcısı Hamit Dizman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal ile motosiklet eğitmenleri Yunus Uçar ve Orhan Alp'in yakından ilgilendiği öğrenciler, sürüş eğitimi aldı.

Eğitmenler, motosiklette dengeyi sağlama ve sürüş konularında bilgi verdikleri öğrencilere okul bahçesinde tur attırdı.

İlk kez tanıştıkları motosiklet ve ATV'lerle gezinti yapan öğrenciler, eğlenceli vakit geçirdi.

Çocukların ilgi odağı olan TMF Başkanı Uçar, dünya motosiklet şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nun gönderdiği kırtasiye malzemeleri ile afiş ve kartpostalları öğrencilere dağıttı.

Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak Hakkari'de başlattıkları eğitim programının bugün de devam ettiğini belirterek, "Çocukların yüzlerinde bu mutluluğu, sevinci, güzelliği ve keyfi görmek bizi de mutlu etti. Yaz mevsiminin sonuna kadar bütün okullarımızda bu eğitimi devam ettirip binlerce çocuğumuza motosiklet sporunu aşılayacağız" dedi.

Mayıs ayında kentte motosiklet şenliği düzenleyeceklerini anlatan Uçar, şenliğe uluslararası ralli yarışmalarında Türkiye'yi temsil eden Burcu Çetinkaya ile dünya motosiklet şampiyonu Sofuoğlu'nun da katılacağını söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal ise kentte iki yıldır motosiklet sürüş eğitimi yapıldığını anımsatarak, "Geçen yıl yüzlerce öğrencimiz motosikletle tanışarak sürmeyi öğrendi. Bu sene de daha çok gencimize ve çocuğumuza hitap etmek istiyoruz. Çok güzel bir eğitim programı olacak. Çocuklarımız hem eğlenip hem de motosiklet sürmeyi öğrenecekler" diye konuştu.

İlk kez motosiklet sürmeyi öğrendiklerini kaydeden öğrenciler, "İlk defa motosiklete bindik, çok zevkli ve güzel bir şey. Çok heyecanlandık, heyecandan ellerimiz titredi. Motosiklete binmek çok güzel bir duygu. Bize bu duyguyu yaşatanlara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - HAKKARİ

Kaynak: AA / Spor

Süleyman Demirel Bekir Yunus Uçar Yunus Uçar Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title