Haberler

Zirve Yayınevi Davasında 59. Duruşma Sürüyor

Malatya'da, 3 misyonerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasının 59.duruşması devam ediyor.

Malatya'da, 3 misyonerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasının 59. duruşması devam ediyor. Hristiyan Protestan cemaati liderlerinden Behnan Konutgan da, duruşmaya tanık ve mağdur olarak ifade vermek üzere Malatya'ya geldi.

Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihinde Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel'in öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasının 59. duruşması, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürüyor. Duruşmaya, olayın tutuklu sanıkları Salih Gürler, Abuzer Yıldırım, Hamit Çeker ve Cuma Özdemir katılırken, Emre Günaydın ise gelmedi. Davanın tutuklu sanıkları Varol Bülent Aral, Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil, astsubay Abdullah Atılgan, uzman çavuşlar Murat Göktürk, Mehmet Çolak, Adil Akçay, İnönü Üniversitesi öğretim görevlisi Ruhi Abat, Levent Ercan Gelegen, Adem Gedik ve Hüseyin Yelki cezaevinden getirildi. Davanın tutuklu sanığı emekli Orgeneral Hurşit Tolon ise, Ergenekon davası nedeniyle Malatya'daki davaya katılmayacağını bildirerek gelmedi. Taraf avukatlarının katıldığı duruşmayı, Tilman Geske'nin eşi Suzanna Geske de izledi.

Duruşmada, sanık Ruhi Abat'ın çapraz sorgusuna devam edildi. Abat, "Malatya'da ev kilisesine yönelik hiçbir araştırma yapmadık. Sayı olarak misyoner tespiti yapmak mümkün değil" dedi.

Duruşma esnasında mahkeme başkanı Hayrettin Kısa, "İlker Çınar misyonerliğin milli kütüphanesi olmuş" derken, sanık Ruhi Abat ise, "Aynen öyle" cevabını verdi.

Ruhi Abat, "Benim bilgisayarımdan alınan özel notlarım alınarak, Haydar Yeşil'in hard diskine konulmuş. Ben Haydar Yeşil'e özel bilgi notlarımı vermedim. Bilgisayarımdan alınan çalışma taslaklarımla ilgili olarak bana İstanbul'daki ifademde soru sorulmuştu" diye konuştu.

Misyonerlikle ilgili araştırma yaparken, neden sürekli jandarma ile irtibata geçip de, emniyetle görüşmediğine ilişkin soruya ise Abat, "Emniyetle ilgili olarak susma hakkımı kullanıyorum" şeklinde cevap verdi.

Sanık Abat, hiçbir kuruma rapor göndermediğini savunurken, jandarmanın haber elemanı olmadığını tekrarladı.

Ruhi Abat'ın çapraz sorgusu tamamlanırken, mahkeme de duruşmaya ara verdi.

Bu arada, İmmanuel Bible House Kilisesi Önderi ve Protestan Kiliseler Birliği eski Başkanı Behnan Konutgan da, tanık ve mağdur olarak ifade vermek üzere Malatya Adliyesi'ne geldi. Konutgan için, emniyet ekiplerince güvenlik önlemleri alındığı görüldü. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cuma Özdemir Necati Aydın Haydar Yeşil Ruhi Abat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title