Haberler

Yozgatlı Uzman Çavuş Ikizleri Terör Ayırdı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde devam eden terör operasyonu sırasında teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu bu sabah 04.00 sıralarında şehit düşen Uzman Çavuş Gökhan Peker'in Yozgat'taki baba ocağına acı haber ulaştı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde devam eden terör operasyonu sırasında teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu bu sabah 04.00 sıralarında şehit düşen Uzman Çavuş Gökhan Peker'in Yozgat'taki baba ocağına acı haber ulaştı. Şehit olan Uzman Çavuş Gökhan Peker'in Yozgat merkez Şeyh Osman mahallesi Berat Sitesi'ndeki evine acı haberi Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım verdi. Şehidin evinin bulunduğu mahalleye Türk bayrakları asıldı. Belediye tarafından taziye çadırı kuruldu. Acı haberi duyan yakınları ve komşuları eve gelip aileye başsağlığı dileğinde bulundu. Uzman Çavuş Gökhan Peker'in ikiz kardeşi Uzman Çavuş Ertan Peker ile aynı dönemde TSK'ya girdiği, Hakkari'de görev yapan ikizlerin bugüne kadar hiç ayrılmadıkları öğrenildi. Evli olan şehit Uzman Çavuş Gökhan Peker'in babası Yetiş Peker, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'den başka gidecek yerimizin olmadığın belirterek, gerekirse kendisinin de savaşacağını söyledi. Şehit oğlunu en son iki ay önce izine geldiğinde gördüğünü dile getiren baba Peker, 'İzinden döndükten sonra 45 gün dağa çıktılar. Dağdan ineli 1 hafta olmuştu. Telefonda, 'Baba merak etme, telefon çekmez, beni merak etmeyin, 2 günlüğüne çıkıyorum' dedi. 'İyi oğlum, yolun açık olsun, Allah esirgesin' dedim. Ramazan'dan sonra izne geleceklerdi. Bunun bir de ikizi var, Hakkari merkezde o da uzmanö diye konuştu.

Şehit haberini sabah öğrendiklerini belirten baba Peker, "Komutanlar geldiler, haber verdiler. Bu vatan bizim, yapacak bir şeyimiz yok. Vatan için canımız feda olsun. Ben 65 yaşındayım, ben de giderim. Devletimiz bu teröristlerin köküne kıranı eksin. Köküne darıyı eksin. Beni götürsünler ben de giderim. Bizim buradan başka, Türkiye'den başka gidecek yerimiz yok. Gözlerine, dizlerine dursun. Bu ülkenin ekmeğini yiyip, suyunu içiyorlar Allah belalarını versin. Daha 2 senelik evli, ben eşine deyim. Yapacak bir şey yok, Allah rahmet eylesin. Bu ülke bizim, bu vatan bizim. Gideceğiz, çalışacağız, çabalayacağız bu ülkeyi ayakta tutmak için. Ne deyim. İçim yanıyorö dedi.

Şehit Uzman Çavuş Gökhan Peker, yarın öğle namazından sonra Yozgat Çapanoğlu Büyük Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Yozgat Şehitliğinde son yolculuğuna uğurlanacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selçuk Yıldırım Çukurca Hakkari Yozgat Politika Güncel Haberler

title