Haberler

Yılmaz Özdil'in 2 Bin 500 TL'den Satışa Sunduğu Kitabının Çalıntı Olduğu İddia Edildi

Güncelleme:

Ünlü yazar Yılmaz Özdil'in geçtiğimiz günlerde 2 bin 500 TL'den satışa sunduğu kitabına, Anıtkabir Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Güler, kitabın kendilerinin makalelerinden alıntılandığını ifade ederek tepki gösterdi.

Ünlü yazar Yılmaz Özdil'in geçtiğimiz günlerde 2 bin 500 TL'den satışa sunduğu kitabına, Anıtkabir Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Güler kitabın kendilerinin makalelerinden alıntılandığını ifade ederek tepki gösterdi.

"KAYNAKÇASIZ BİREBİR KOPYALADI"

Yılmaz Özdil'in çıkarttığı 1881 limitli kitabının 2 bin 500 liraya satılması bir yana, en çok gündem olan konulardan biri de kitabın kaynakçasız oluşuydu. Kitabın içindeki bilgilerin teyidi noktasında birçok soru işareti sosyal medyada tartışma konusu olurken, Anıtkabir Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Güler, Yılmaz Özdil'in kitabındaki bilgilerin derneğin makalelerinden atıfsız ve kaynakçasız olarak birebir kopyalandığını açıkladı.

Yılmaz Özdil'in 2 Bin 500 TL'den Satışa Sunduğu Kitabının Çalıntı Olduğu İddia Edildi

"ÜZERİNDE 10 YIL ÇALIŞTIK DEMİŞTİ"

Güler, "Yılmaz Özdil'in 498 sayfalık kitabında bizim eser ve makalelerimizden alınan ve ismimizden bahsedilmeyen,atıf yapılmayan, kaynakçada gösterilmeyen o kadar çok bilgi ve belge var ki... Sadece çok temel ve bariz olan 'aşırmaları' sizlerle paylaşmak istiyorum." paylaşımıyla Özdil'in makalelerinden kullandığı kısımları paylaştı. Özdil, kitabı için "Üzerinde 10 yıl çalıştık." ifadelerini kullanmıştı.

Yılmaz Özdil'in 2 Bin 500 TL'den Satışa Sunduğu Kitabının Çalıntı Olduğu İddia Edildi

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Yılmaz Özdil Anıtkabir Magazin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu?
500

Yorumlar (54)

Türk:

Kalemi güçlü bir yazar. Atatürk üzerinden prim yapıyor diyorsunuz da zaten normalde de yazıları ve kitapları okunan birisi. Üstelik bu kitabı en çok satanlar listesinde 15 haftadır birinci sırayı koruyor. Bu yüzdende eşsiz olması ve koleksiyon için durumu iyi olan insanlara hitap edecek şekilde böyle bir konsept geliştirmişler. Din satanlarla aynı kefeye koymanızı da anlamıyorum. Yani bu kitabı alan ölümsüz olacak veya cenneti kapacak gibi bir vaat vermiyorlar ki her şey belli zaten.

12
15
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Bu roman değil ki alıntı çalıntı olsun. Adamın hayatındaki doğrular birer tane olacak elbette. . .

7
19
yanıtYanıtla
PARA PARA:

ya diğer yazarların hakkı ne olacak kaynakçasız kes kopyala yapıştır. varmı öyle dünya.

yanıt4
yanıt2
haldırhuldur:

Yılmaz Özdil demiş Bu kitap için 10 yıl ÇAL-ıştım demiş.

16
2
yanıtYanıtla
osman:

Alan koyunlar düşünsün

13
5
yanıtYanıtla
beyaz kağıt:

HİÇ şaşırmadım ATATÜRK tüccarları ömürlerinde taş üstüne taş koymamış bir çivi çakmamış adamlardan ne beklenir? işte bu beklenir onuda yapmışlar normal bi durum

15
2
yanıtYanıtla
farketmez:

önemli olan niyet. zorunuza gidiyosa münasip biriki yöntemle soğuyabilirsiniz. helal olsun yılmaz özdil e

5
11
yanıtYanıtla
ortak mısınız ki bu kadar ateş bastı:

anlamadım yani, bizde Atatürk ü severiz ama, onu kullanarak menfaat çıkar peşinde koşmayız, kaldıki bak çalıntı çıkmış. . .

yanıt9
yanıt0
bizim icinde farketmez:

dogru soyluyon ulkede itilecek bu kadar keriz var adam dinsizin hakindan geliyor

yanıt1
yanıt0
rüstem:

ölü soyucu özdil. . . . . . .

13
3
yanıtYanıtla
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title