Haberler

Yılmaz: Halkımız Diyanet'in Kaldırılmasını İstemiyor

Güncelleme:

Bakan Yılmaz, "Biz Diyanetin güçlenerek yoluna devam etmesini istiyoruz. Başkalarının başka fikirleri olabilir, bu bölgemiz için Diyanetin yararına inanıyoruz" dedi.

Kalkınma Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, Diyarbakır milletvekili Adayları, AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Hüseyin Yalar ve partililerle birlikte Toptancılar Sitesi'ni ziyaret etti. Esnaflarla bir bir görüşen Bakan Yılmaz, esnafların sorunlarını dinledi. Esnaflara bol ve hayırlı kazançlar dileyen Bakan Yılmaz, Diyarbakır İl Müftülüğüne geçti. İl Müftüsü Vekili Abdurrahim Aytaç'ı makamında ziyaret eden Bakan Yılmaz, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığını kaldırmak isteyen HDP'yi eleştirdi. HDP'nin bu talebinin Kürtlerin talebi olmadığını dile getiren Bakan Yılmaz, Diyanete her türlü desteğini verdiklerin ve bundan sonra da vereceklerini söyledi.


Bölgemiz İçin Diyanet'in Yararına İnanıyoruz


Bir takım farklı, İslamiyet ile alakası olmayan çevrelerin yapılanmalar oluşturduklarının görüldüğünü ifade eden Bakan Yılmaz, "Diyanetin çalışmaları bu anlamda bizim için çok önemlidir. İnsanlarımıza, dininin aktarılması konusunda veya öğrenmek isteyenlere bu imkanları sunması son derece önemlidir. Tabiî ki herkesin inancı kendinedir. Hiç kimsenin inancını tartışmıyoruz. Dolayısıyla dinini doğru bir şekilde öğrenmek isteyenlere de her türlü imkanı sunmak durumundayız. Diyanet bu anlamda örnek çalışmalar yapıyor. Biz Diyanetin güçlenerek yoluna devam etmesini istiyoruz. Başkalarının başka fikirleri olabilir. Bu bölgemiz için Diyanetin yararına inanıyoruz" dedi.


Halkımızın Diyanet'in Kaldırılmasına Yönelik Bir Talebi Yoktur


Bakan Yılmaz, Bölgede dolaştığını, halktan 'Diyanet Kaldırılsın' şeklinde bir öneri duymadığını, işitmediğini vurgulayarak, "Ama birileri halktan ve halkın taleplerine kopuk bir şekilde bu tür iddiaları gündeme getirebiliyorlar. Fikirler getiriyorlar. Kimden böyle bir beklenti aldılar bilemiyorum. Ama halkımızda böyle bir şey yok. Aksine halkımız Diyanet'ten daha fazla hizmet bekliyor. Gittiğimiz yerlerde Diyanet 'bu konuda, şu konuda, şu camimizin yapılmasına destek olsun, çocuklarıma daha çok şeyler versin' diye talepler alıyoruz. Bu halkın beklentilerinden kopuk davrananların başka çevrelere şirin görünme kaygısıyla söyledikleri sözlerdir. Bununda geçerli olmadığını buradan ifade etmek istiyorum. Diyanetimizden her taraftan özellikle Diyarbakır'da başarılar diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mehmet Süleyman Hamzaoğulları Cevdet Yılmaz Diyarbakır Ak Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title