Haberler

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nin Pediatrik Kök Hücre Nakil Merkezi Hizmete Açıldı

Güncelleme:

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nin Pediatrik Kök Hücre Nakil Merkezi hizmete açıldı.

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nin Pediatrik Kök Hücre Nakil Merkezi hizmete açıldı.

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Pediatrik Kök Hücre Nakil Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Buket Erer Del Castello, bir yıl önce kemik iliği nakli yaptığı 11 yaşındaki Emre Çakmak ve ailesiyle birlikte düzenlediği basın toplantısında merkez hakkında bilgi verdi.

Castello, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nin daha önce erişkinlerde kök hücre nakli yapan bir hastane olduğunu ancak çocuklarda kök hücre naklinin kendisi ve ekibiyle başladığını ifade ederek, merkezde ikinci hekimin de Pediatrik Onkolog Doç. Dr. Sema Yılmaz olduğunu belirtti.

1990'dan 2005'e kadar İtalya'da kök hücre nakli eğitimi aldığını ve nakil yaptığını belirten Castello, daha sonra Türkiye'ye dönerek çalışmalarını sürdürdüğünü, Doç. Dr. Sema Yılmaz'ın da kök hücre naklinde deneyimli olduğunu, bunun için beraber hizmet vereceklerini kaydetti.

Castello, şunları kaydetti:

"Kök hücre nakli özellikle kemik iliği ve kan hastalıklarının bir tedavi yöntemidir. Çok ciddi bir tedavi yöntemidir. Hangi hastaları kapsıyor? Aslında çok geniş bir yelpaze ancak biz öncelikle halk arasında kan kanseri diye bilinen lösemi gibi hastalıklar ve diğer talasemi ya da Akdeniz anemisi gibi Akdeniz ülkelerinde ve bizde çok yaygın olan hemoglobin bozukluğu olan hastaların kesin tedavisi olan kök hücre nakliyle uğraşıyoruz.  Bu merkezde özellikle bu hastaları tedavi edeceğiz. Yani kan kanseri, kan hastalıkları ya da diğer tümör gibi hastalıklara kök hücre  nakli yapacağız."

Lösemi Haftası nedeniyle de küçük yaşta lösemi hastalığına yakalanmış ve bir yıl önce kemik iliği nakli yapılarak sağlığına kavuşan Emre Çakmak ve ailesini de toplantıya davet ettiklerini vurgulayan Castello, kendisine başvuran 10 yaşındaki Emre'nin donörünün ablası Gamze Çakmak olduğunu, doku tipi uyduğu için ablasından nakli gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Buket Erer Del Castello, kemik iliği ya da kök hücre naklinin zor ve zahmetli olduğunu vurgulayarak, hastaları nakil yapıldıktan sonra hasta iyileşse dahi takip ettiklerini, onları normal hayata döndürmek için çalıştıklarını belirtti.

Kemik iliği nakli olan Emre'nin annesi Reyhan Çakmak ise "Çocuğum bir yıl önce kemik iliği nakli oldu. Şu anda sağlığına kavuştu. Çok mutluyum" dedi.

Emre'ye donör olan ablası Gamze Çakmak da "Kardeşim sağlığına kavuştuğu için çok mutluyum" dedi.

Emre Çakmak ise "Önce çok kötüydüm. Nakil sonrası şimdi çok iyiyim. Gün geçtikçe daha iyi oluyorum. Doktoruma teşekkür ederim" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Yeditepe Üniversitesi Emre Çakmak Türkiye İtalya Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Bakmadan Geçme

Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? #9917 Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? #9917 Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? #9917 Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı şifresiz mi? Samsunspor Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor Alanyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı şifresiz mi? #9917 Ankaragücü Pendikspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ankaragücü Pendikspor maçı şifresiz mi? #9917 Beşiktaş Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş Hatayspor maçı şifresiz mi? #9917 Bayer Leverkusen Augsburg maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Bayer Leverkusen Augsburg maçı şifresiz mi? #9917
Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title